Marea Britanie: Linia telefonica impotriva sclaviei moderne a permis identificarea a aproape 5.000 de potentiale victime

Reclame home 1
Reclame home 1

Linia telefonica lansata in Marea Britanie impotriva sclaviei moderne a permis in primul sau an de functionare identificarea a aproape 5.000 de potentiale victime, care erau exploatate in spalatorii de masini, pe santiere, in saloane de manichiura sau bordeluri, a anuntat luni organizatia impotriva traficului de persoane Unseen, citata de Reuters, informeaza AGERPRES.

Potrivit acestei organizatii, care a lansat linia in octombrie 2016, cele 3.710 de apeluri primite anul trecut de la public si victime au dus la inregistrarea a circa 1450 de sesizari pe langa gruparile antisclavie, Agentia nationala impotriva criminalitatii – asa-zisul FBI britanic – si unitatile locale ale politiei britanice. Unul din zece apeluri au venit de la potentiale victime ale sclaviei moderne, iar jumatate de la persoane care s-au aflat in contact direct cu presupuse victime.

Aproape trei sferturi din cele 4.900 presupuse victime descoperite astfel – adica aproape 3.550 de persoane – munceau fortat in mici afaceri cum ar fi spalatorii de masini sau saloane de manichiura, 774 erau obligate sa se prostitueze si 128 erau constranse sa lucreze ca slugi in casa.

„Sclavia moderna este o infractiune ascunsa si politia britanica se bazeaza in mare parte pe public sa contribuie la scoaterea ei la lumina”, a declarat pentru Reuters Phil Brewer, comandantul brigazii antisclavie a politiei londoneze.

Conform estimarilor guvernamentale, cel putin 13.000 de oameni din Marea Britanie sunt victime ale muncii fortate si exploatarii sexuale, dar politia crede ca cifra reala ar putea fi de cateva ori mai mare. Considerata lider global in lupta pentru a pune capat acestui fenomen, Marea Britanie a adoptat in 2015 Legea privind sclavia moderna, vizand combaterea traficantilor de persoane, protejarea persoanelor vulnerabile si obligarea companiilor la verificari ale lantului de aprovizionare pentru a depista eventualele situatii de munca fortata.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole