Marea Britanie: Moartea unui client alergic la arahide il costa pe patronul restaurantului sase ani de inchisoare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

arahidePatronul unui lant de restaurante indiene din nordul Angliei a fost condamnat luni la sase ani de inchisoare pentru ucidere din culpa, dupa moartea unui client alergic la arahide, care a mancat un preparat curry comandat acasa, informeaza AGERPRES.

Paul Wilson a murit la domiciliul sau in urma unui violent soc anafilactic in ianuarie 2014, la scurt timp dupa ce a mancat din produsele cumparate de la restaurantul Indian Garden din Easingwold, relateaza marti AFP.

Barbatul de 38 de ani, care era deosebit de atent cu ce consuma, comandase anume un pui tikka massala “fara arahide”. Insa mancarea, pregatita cu un amestec de alune ce continea si arahide, i-a fost fatala.

In ceea ce este prezentat ca o premiera judiciara, Mohammed Zaman, 53 de ani, tata a patru copii, a fost condamnat luni de tribunalul din Teeside (nord-estul Angliei) la sase ani de inchisoare pentru “ucidere din culpa prin neglijenta grava”, in ciuda faptului ca incidentul s-a petrecut inaintea intrarii in vigoare a unei legislatii care face obligatorie prezenta unei etichete destinate sa semnaleze prezenta arahidelor in orice fel de mancare ambalat.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2