Marea Britanie – Nivelul emisiilor de dioxid de carbon, in scadere pentru al saselea an consecutiv

home camp2
home camp2
home camp2

Nivelul emisiilor de dioxid de carbon din Marea Britanie a scazut in 2018 pentru al saselea an consecutiv, cea mai lunga serie continua a reducerilor inregistrata pana in prezent, sugereaza o analiza citata luni de Press Association, informeaza AGERPRES.

Emisiile au scazut la 361 milioane de tone, cel mai mic nivel incepand din 1888 – cand s-a jucat primul meci din Football League iar Jack Spintecatorul pandea pe strazile Londrei – cu exceptia anilor in care au avut loc greve majore.

Cantitatea de poluare cu carbon pe persoana a fost de 5,4 tone, cea mai mica dupa anul 1858, potrivit datelor rezultate in urma analizei realizate de site-ul Carbon Brief.

Insa anul trecut s-a inregistrat cea mai mica reducere in cadrul acestei serii continue inregistrata din 2012, ceea ce sugereaza ca aceasta s-ar putea incheia.

Carbon Brief estimeaza ca in 2018 emisiile s-au diminuat cu 1,5% in comparatie cu 2017, in mare parte un rezultat al scaderii continue a utilizarii carbunelui pentru producerea de energie electrica.

Cifrele publicate recent de Departamentul pentru Afaceri si Energie (BEIS) al Marii Britanii arata ca numai 6% din livrarile de energie electrica din 2018 din aceasta tara au provenit din utilizarea carbunelui.

Analiza Carbon Brief se bazeaza pe cifrele furnizate de Beis, care va publica la sfarsitul lunii martie propriile estimari referitoare la reducerea emisiilor de carbon.

Analiza a relevat ca emisiile au scazut cu 39% in comparatie cu nivelul din 1990, anul de referinta pentru reducerea poluarii cu carbon.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *