Marea Britanie: Numarul victimelor violentei domestice, cel mai ridicat din ultimii 5 ani

Reclame home 1
Reclame home 1

Numarul victimelor violentei domestice din Marea Britanie este cel mai ridicat din ultimii cinci ani, a consemnat vineri BBC, citand date ale politiei britanice, informeaza AGERPRES.

Anul trecut, 173 de persoane au fost ucise in omucideri asociate cu violenta domestica, cu 32 mai multe decat in 2017. Cifrele colectate de BBC de la cele 43 de politii locale din Regatul Unit arata ca in 2014 au fost inregistrate 165 de cazuri de violente domestice soldate cu moartea victimei, in 2015 – 160, in 2016 – 139 si 141 in 2017.

Marea majoritate a victimelor acestor crime au fost femei. Astfel, in Anglia si Tara Galilor, in perioada aprilie 2014 – martie 2017, in circa trei sferturi dintre cazurile de violenta domestica soldate cu decesul victimelor, acestea din urma au fost femei, suspectii fiind predominant barbati – parteneri, fosti parteneri sau membri de familie.

BBC a examinat si primele 100 de cazuri de omucidere din 2019, in majoritatea fiind deja formulate acuzatii, iar o cincime au fost comise de un partener, fost partener sau membru de familie.

Cresterea remarcata a numarului de decese in urma violentei domestice are loc in pofida unui efort major al guvernului de a combate acest fenomen.

Fostul premier britanic Theresa May a facut o prioritate din lupta impotriva violentei domestice inca de cand era ministru de interne, iar actualul premier Boris Johnson a confirmat ca guvernul britanic va introduce la reintrunirea parlamentului o noua lege vizand combaterea acestor „crime ingrozitoare”.

Subsecretarul de stat parlamentar Victoria Atkins a amintit la randul ei ca in legislatia britanica exista si un Mecanism de dezvaluire a violentei domestice, care permite oricarei persoane sa se informeze de la politie daca partenerul sau are un trecut de violenta domestica – asa-zisa Lege a Clarei, numita dupa o tanara ucisa de un barbat cu astfel de antecedente.

„Astfel de cazuri ne amintesc de impactul devastator al abuzurilor domestice si suntem hotarati sa facem si mai mult pentru apararea victimelor si aducerea faptasilor in fata justitiei”, a mentionat Atkins.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole