Marea Britanie: o lebada dintr-un campus universitar, acuzata ca ataca studentii straini (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Universitatea din Warwick a fost nevoita sa ridice un gard in jurul unui lac din campus pentru a opri atacurile unei lebede albe asupra studentilor, scrie The Daily Telegraph citat de Agerpres.

Masura a fost luata dupa ce lebada, cu o inaltime de 1,21 metri si o deschidere a aripilor de 2,4 metri, a fost acuzata de comportament agresiv fata de studentii straini care trec pe un pod din apropierea locului in care aceasta isi are cuibul, in campusul Gibett Hill din Coventry, West Midlands.

Podul este folosit zilnic de sute de studenti care merg intre campus si cladirile universitatii.

Potrivit studentilor, pasarea pare sa vizeze doar studentii apartinand minoritatilor etnice.

„Aceste lebede sunt foarte enervante, iar studentii se simt ca si cum ar fi agresati. Sunt din India (..) si s-au concentrat direct pe mine. Am fost avertizat ca lebedele vor fi un pic irascibile in aceasta perioada a anului, dar se comporta la fel cu mine tot timpul anului. (…) Poate lebedele de aici sunt un pic rasiste”, a comentat un student indian.

„Am vazut lebada ieri seara, prietenul meu era pe pod si manca ceva, iar lebada a inceput brusc sa-l muste de blugi”, a povestit studenta la marketing Palkein Ratra.

Potrivit publicatiei, in timpul sezonului de imperechere din lunile martie-mai, lebedele pot sa isi apere foarte puternic teritoriul si da dovada de agresivitate fata de intrusi. Ele ii ameninta adesea pe cei care se aventureaza prea aproape de cuiburile lor, scotand un sunet de avertizare.

Potrivit lui Geoff Grewcock, managerul Warwickshire Wildlife Sanctuary, situat in apropierea campusului, nu este neobisnuit ca lebedele sa dea dovada de un comportament agresiv in aceasta perioada, mai ales daca sunt perechi, asa cum se intampla in acest caz.

[youtube]http://youtu.be/xaf3w-gYzaE[/youtube]

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2