Marea Britanie – O universitate ofera studentilor posibilitatea de a plimba caini pentru a se relaxa in sesiune

Universitatea East Anglia din Norwich, Marea Britanie, ofera studentilor ocazia de a plimba caini ca masura de prevenire a stresului in timpul sesiunilor, informeaza The Telegraph, transmite AGERPRES.

Universitatea a primit un buget de circa 12.000 de lire pentru imbunatatirea starii studentilor prin intermediul activitatilor fizice. O parte din aceasta suma este destinata terapiei cu caini.

Studentii vor avea astfel posibilitatea de a merge la plimbare insotiti de caini pe plaja Cromer sau in padurea Thetford.

Cainii vor putea fi imprumutati atat de cadre didactice din cadrul universitatii cat si de alte persoane. De asemenea, animalele ar putea fi luate cu titlu de imprumut de la un centru de zi local.

Initiativa este finantata de la buget prin institutia publica Sport England, care primeste banii de la Departamentul pentru Cultura, Media si Sport, si partial de la Loteria Nationala.

“Studiile noastre au demonstrat ca plimbarea cainilor ii ajuta pe oameni sa isi mentina nivelurile de activitate fizica. De asemenea, se stie ca aduce si o gama larga de beneficii sociale si pentru sanatatea mintala”, a declarat profesor Andy Jones de la Facultatea de Medicina din Norwich.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1