Marea Britanie: O vioara veche de peste 300 de ani uitata in tren a fost returnata proprietarului

O vioara pretioasa, veche de 310 ani, uitata intr-un tren de un violonist britanic in urma cu aproape doua saptamani, i-a fost returnata recent proprietarului, transmite duminica dpa.

Muzicianul profesionist Stephen Morris si-a regasit instrument pretios, una din putinele viori create de artizanul David Tecchler, dupa “negocieri secrete” a informat BBC. Morris si-a uitat vioara in tren atunci cand a coborat cu bicicleta in statia Penge East din sudul Londrei, pe 22 octombrie, titreaza Agerpres.

“Este devastator sa o pierd si, dincolo de valoarea ei, imi asigura traiul”, a afirmat muzicianul atunci cand a cerut ajutor pentru a-si gasi vioara pierduta, a carei valoare este estimata la 250.000 de lire sterline.

Potrivit BBC, vioara a fost inapoiata intr-o parcare din Beckenham, in sudul Londrei, predarea fiind supravegheata de ofiteri de politie in haine civile. Barbatul care a luat vioara din tren a spus ca ii pare rau si si-a cerut scuze.

Dupa ce politia britanica care se ocupa de transport a facut publica o imagine inregistrata de o camera de supraveghere cu barbatul banuit ca a luat instrumentul, Morris a fost contactat pe Twitter si schimbul a fost programat pentru ziua de vineri.

“Si-a cerut scuze foarte mult si a spus ca dorea sa mi-o inmaneze personal”, a comentat Morris, care a precizat ca vioara si arcusul sunt intacte.

“Nu se putea un final mai fericit”, a declarat satisfacut muzicianul britanic.

Foto: The Independent

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1