Marea Britanie: Peste o mie de calculatoare si stick-uri USB ale guvernului britanic au disparut in ultimul an si jumatate

calculatoarePeste o mie de calculatoare si stick-uri USB ale guvernului britanic au disparut in ultimul an si jumatate, potrivit unei anchete realizate de agentia Press Association, care a atras atentia cu privire la disparitia acestor obiecte ce are putea contine informatii sensibile, relateaza joi AFP, transmite AGERPRES.

La Ministerul Apararii, a disparut zilnic mai mult de un calculator. In total, 759 de calculatoare au disparut de la ultimele alegeri legislative in mai 2015, a precizat miercuri agentia Press Association care a chestionat angajati de la diferite departamente. Unii nu au dorit sa raspunda, invocand argumente juridice, si niciun angajat nu a vrut sa spuna daca echipamentele pierdute contineau informatii sensibile sau confidentiale.

Ministerul Apararii a anuntat de asemenea pierderea sau furtul a 328 de CD-uri, DVD-uri si stick-uri USB. O ancheta a fost deschisa pentru a se determina cauza.

Ministerul Muncii, care gestioneaza indemnizatiile si pensiile a peste 22 de milioane de britanici, a raportat disparitia a 42 de calculatoare si 8 memorii USB.

Ministerele Mediului, Finantelor si Dezvoltarii Internationale au semnalat de asemenea disparitia unor materiale informatice.

Ministerul de Interne a anuntat ca in 2015 un laptop a fost pierdut si alte doua au fost furate.

Ministerul Culturii a refuzat sa faca declaratii in acest sens, afirmand ca acest lucru “ar putea fi o informatie utila pentru un adversar”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1