Marea Britanie – Renovarea resedintei printului Harry a costat 2,7 milioane de euro

Renovarea noii resedinte a printului Harry, a sotiei lui, Meghan, si a fiului lor, Archie, a costat 2,4 milioane de lire sterline (2,7 milioane de euro), conform raportului referitor la cheltuielile anuale ale familiei regale publicat marti, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

“Infrastructura invechita a fost inlocuita pentru a garanta viitorul pe termen lung al proprietatii” care dateaza de la inceputul secolului al XIX-lea, a declarat in cadrul unei conferinte de presa Michael Stevens, responsabil cu gestionarea cheltuielilor regale.

Lucrarile de renovare, desfasurate pe o perioada de sase luni, au permis reunirea intr-o singura resedinta a celor cinci unitati care constituie Frogmore Cottage, aflata pe domeniul Castelului Windsor, la aproximativ 40 de kilometri vest de Londra.

In total, casa regala britanica a cheltuit 67 milioane de lire sterline (74,9 milioane de euro) din cele 82 milioane de lire sterline primite (91,9 milioane de euro) de la Trezoreria Regatului Unit al Marii Britanii.

Michael Stevens a declarat ca suma de 15 milioane de lire ramasa necheltuita in acest an (17 milioane de euro) este rezervata pentru lucrarile viitoare de la Palatul Buckingham, a carui renovare a inceput in 2018 si care va dura zece ani.

Profiturile generate de patrimoniul Coroanei, “Crown Estate”, sunt cedate Trezoreriei britanice, conform unui acord incheiat in 1760. In 2018-2019, acestea s-au ridicat la suma de 345,5 milioane de lire sterline (386 milioane de euro).

In schimb, Trezoreria plateste o subventie pentru acoperirea cheltuielilor anuale ale Reginei, numita “Sovereign Grant”, care corespunde unui procent de 15% din profituri. Incepand cu anul 2018, familia regala a primit 10% in plus pentru a acoperi lucrarile de renovare a Palatului Buckingham.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1