Marea Britanie: Sute de pasageri blocati si zeci de proprietati afectate in urma inundatiilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Sute de pasageri ai unui tren au ramas blocati in sudul Marii Britanii din cauza unei alunecari de teren, iar un elicopter militar a intervenit dupa ce un rau a iesit din matca in urma ploilor torentiale ce au provocat probleme in mai multe regiuni, a informat vineri Press Association, relateaza Agerpres.

O alunecare de teren produsa in apropierea localitatii Corby din comitatul Northamptonshire a condus la blocarea circulatiei a doua trenuri, unul care plecase joi din Londra cu destinatia Nottingham, si altul trimis pentru a veni in ajutorul calatorilor aflati in acesta. Circa 400 de pasageri au ramas blocati timp de opt ore inainte de a fi evacuati, iar o persoana a necesitat ingrijiri medicale la fata locului.

Operatorul feroviar a transmis scuze clientilor afectati de incident si a descris situatia drept ”dificila” din cauza aluviunilor si a inundatiilor care au zadarnicit interventiile de salvare. Unele rute feroviare erau inca afectate vineri dimineata cand angajatii retelei National Rail continuau sa intervina pentru eliberarea liniilor.

Conditiile meteorologice nefavorabile au provocat probleme si in alte regiuni. Echipajele specializate in interventia de urgenta au salvat mai multe persoane ramase blocate in locuinte, iar un elicopter al fortele aeriene regale a fost trimis la fata locului dupa ce un rau a iesit din matca in comitatul Lincolnshire.

In urma inundatiilor au fost consemnate pagube materiale la 70 de proprietati, insa autoritatile locale din Lincolnshire au indicat ca 720 de case ar putea fi afectate dupa ce in zona au cazut in doar doua zile cantitati de precipitatii echivalente cu cele obisnuite intr-un interval de peste doua luni. Numeroase locuinte din regiunea afectata au ramas fara curent electric, situatie ce s-ar putea prelungi pana vineri seara, noteaza Press Association. Circa 17 avertizari de inundatii si 56 de alerte au fost emise vineri de catre Agentia de Mediu.

Meteorologii din cadrul Met Office au avertizat ca vremea rea va continua vineri si in cursul weekendului.

Foto: BBC

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole