Marea Britanie: Vanzarile Dacia au crescut cu peste 5% in mai

Vanzarile de masini noi in Marea Britanie au scazut cu 4,6% in mai, dupa decizia Guvernului de a reduce subventiile pentru vehiculele hibride plug-in (reincarcabile), transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Livrarile au scazut luna trecuta la 183.724 unitati, a anuntat Asociatia Producatorilor si Comerciantilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT). In topul celor mai bine vandute modele in aprilie se afla Ford Fiesta, Ford Focus, Volkswagen Golf, Vauxhall Corsa si Mercedes-Benz A Class.

In mai, Dacia a vandut 2.647 vehicule pe piata britanica, in crestere cu 5,21% fata de perioada similara din 2018, cand a inmatriculat 2.516 unitati.

“Mesajele politice confuze si schimbarile in acordarea subventiilor continua sa afecteze increderea consumatorilor si a mediului de afaceri, determinand soferii sa nu renunte la masinile lor vechi, poluante. Noile vehicule sunt mai sigure, mai curate si dispun de tehnologii avansate, iar ofertele dealerilor sunt extrem de atractive, nu a fost niciodata o perioada mai buna pentru a investi intr-o masina noua”, a afirmat seful SMMT, Mike Hawes.

Vanzarile de masini noi in Marea Britanie au scazut cu 3,1% in perioada ianuarie-mai 2019, la 1,045 milioane de unitati. In topul celor mai bine vandute modele se afla Ford Fiesta, Ford Focus, Volkswagen Golf, Vauxhall Corsa si Mercedes-Benz A Class.

In primele cinci luni din acest an, Dacia a vandut pe piata britanica 15.633 vehicule, in crestere cu 34,57% fata de perioada similara din 2018, cand a inmatriculat 11.617 de unitati.

Marea Britanie ramane a doua mare piata auto din Uniunea Europeana, in urma Germaniei, dar inaintea Frantei, Italiei si Spaniei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1