Marea Britanie: Vanzarile Dacia au crescut cu peste 85% in martie

Reclame home 1
Reclame home 1

Vanzarile de masini noi in Marea Britanie au inregistrat un declin de 3,4% in martie, din cauza incertitudinilor cu privire la Brexit si a reducerii cererii pentru autoturismele cu motor diesel, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Livrarile au scazut luna trecuta la 458.054 unitati, in conditiile in care vanzarile de autoturisme cu motoare diesel au inregistrat o scadere de 21,4%, a anuntat joi Asociatia Producatorilor si Comerciantilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT). In topul celor mai bine vandute modele in martie se afla Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Volkswagen Golf, Mercedes-Benz A Class si Nissan Qashqai.

In martie, Dacia a vandut 7.443 vehicule pe piata britanica, in crestere cu 85,47% fata de perioada similara din 2018, cand a inmatriculat 4.013 unitati.

„Martie este un barometru cheie pentru vanzarile de masini noi, deci acest declin este clar un motiv de ingrijorare. In timp ce producatorii continua sa investeasca in modele atractive, dotate cu tehnologie de ultima ora, pentru ca Marea Britanie sa obtina toate avantajele din aceste evolutii, avem nevoie de o piata auto solida, care sa incurajeze adaptarea noilor tehnologii. Aceasta inseamna politici de sprijinire, in special in domeniul impozitarii vehiculelor si al subventiilor acordate, pentru ca aceia care cumpara sa aiba incredere sa investeasca intr-o masina noua care le indeplineste cel mai bine necesitatile. Mai presus de asta, avem nevoie urgent sa incheiem perioada de incertitudini cu privire la Brexit si sa ajungem la un acord privind viitoarele relatii comerciale”, a afirmat seful SMMT, Mike Hawes.

Vanzarile de masini noi in Marea Britanie au scazut cu 2,4% in perioada ianuarie-martie 2018, la 701.036 unitati. In topul celor mai bine vandute modele se afla Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Volkswagen Golf, Ford Focus si Mercedes-Benz A Class.

In primele trei luni din acest an, Dacia a vandut pe piata britanica 10.296 vehicule, in crestere cu 52,13% fata de perioada similara din 2018, cand a inmatriculat 7.182 de unitati.

Vanzarile de autoturisme noi in Marea Britanie au inregistrat anul trecut un recul de 6,8%, cea mai puternica scadere anuala inregistrata dupa criza financiara din 2009, din cauza incertitudinilor cu privire la Brexit si a reducerii cererii pentru autoturismele cu motor diesel.

Aproximativ 2,37 milioane de noi autoturisme au fost inmatriculate in 2018, comparativ cu 2,54 milioane in 2017 si 2,69 milioane in 2016, in conditiile in care cererea pentru autoturisme cu motoare diesel a inregistrat o scadere de 31,7% anul trecut, in linie cu tendintele din Europa.

In 2018, Dacia a vandut pe piata britanica 24.169 vehicule, in scadere cu 3,90% fata de 2017, cand a inmatriculat 25.149 de unitati.

Marea Britanie ramane a doua mare piata auto din Uniunea Europeana, in urma Germaniei, dar inaintea Frantei, Italiei si Spaniei.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole