Marea Britanie: Vanzarile Dacia au scazut cu 42% in noiembrie

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

dacia-dusterVanzarile de masini noi in Marea Britanie au inregistrat o crestere de aproape 3% in noiembrie, datele sugerand o atenuare a incertitudinilor provocate de iesirea tarii din Uniunea Europeana (Brexit), transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Livrarile au urcat luna trecuta la 184.101 unitati, pe fondul majorarii cererii din partea companiilor, care a compensat scaderea vanzarilor catre consumatorii individuali, a anuntat luni Asociatia Producatorilor si Comerciantilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT). In topul celor mai bine vandute modele se afla Ford Fiesta, Vauxhall Astra, Volkswagen Golf, Vauxhall Corsa si Ford Focus.

In noiembrie, Dacia a vandut 1.405 vehicule pe piata britanica, in scadere cu 42,37% fata de perioada similara din 2015, cand a inmatriculat 2.438 de unitati.

Vanzarile de masini noi in Marea Britanie au crescut cu 2,5% in perioada ianuarie — noiembrie 2016, la 2,51 milioane de unitati. Este pentru prima cand s-au livrat peste 2,5 milioane de vehicule in primele 11 luni ale anului si este posibil ca pana la sfarsitul anului sa fie vandute mai multe masini decat anul trecut — 2,63 milioane de unitati.

In topul celor mai bine vandute modele se afla Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Ford Focus, Volkswagen Golf si Nissan Qashqai.

In perioada ianuarie — noiembrie 2016, Dacia a vandut pe piata britanica 24.608 de vehicule, in crestere cu 1,58% fata de perioada similara din 2015, cand a inmatriculat 24.225 de unitati.

Marea Britanie ramane a doua mare piata auto din Uniunea Europeana, in urma Germaniei, dar inaintea Frantei, Italiei si Spaniei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2