Marea Britanie: Vanzarile Dacia au scazut cu aproape 45% in septembrie

Reclame home 1
Reclame home 1

Vanzarile de masini noi in Marea Britanie au inregistrat in septembrie un declin de 20,5%, in urma introducerii procedurilor mai stricte de testare a poluarii (WLTP), transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Livrarile au scazut luna trecuta la 338.834 unitati, a anuntat joi Asociatia Producatorilor si Comerciantilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT). In topul celor mai bine vandute modele, in septembrie se afla Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Mercedes-Benz A Class, Nissan Qashqai si MINI. Vanzarile de vehicule diesel au inregistrat un declin de 42,5%, pe fondul temerilor privind poluarea.

In septembrie, Dacia a vandut 2.470 de vehicule pe piata britanica, in scadere cu 44,61% fata de perioada similara din 2017, cand a inmatriculat 4.559 de unitati.

Toti producatorii trebuie sa isi testeze vehiculele utilizand WLTP, inainte ca acestea sa fie puse in vanzare. Insa, noua procedura armonizata la nivel mondial de testare a vehiculelor usoare (WLTP), bazata pe date obtinute in conditii reale de drum, a generat emisii mai mari de dioxid de carbon pentru anumite vehicule, intarziind certificarea oficiala si vanzarile.

„Acestea sunt circumstante exceptionale, scaderi similare fiind inregistrate si pe alte piete auto importante din Europa”, a afirmat seful SMMT, Mike Hawes.

Vanzarile de masini noi in Marea Britanie au scazut cu 7,5% in perioada ianuarie-septembrie 2018, la 1,91 milioane de unitati. In topul celor mai bine vandute modele se afla Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Vauxhall Corsa, Nissan Qashqai si Volkswagen Polo.

In primele noua luni din acest an, Dacia a vandut pe piata britanica 18.264 vehicule, in scadere cu 13,34% fata de perioada similara din 2017, cand a inmatriculat 21.075 de unitati.

Marea Britanie ramane a doua mare piata auto din Uniunea Europeana, in urma Germaniei, dar inaintea Frantei, Italiei si Spaniei.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole