Marea Britanie: Victime ale sclaviei moderne, folosite de grupari infractionale la inselatorii cu renovari de locuinte

Un numar tot mai mare de victime ale sclaviei moderne din Marea Britanie sunt folosite de gruparile infractionale pentru inselatorii cu renovari sau reparatii de case, avertizeaza agentia britanica pentru protectia consumatorilor (NTS, National Trading Standards), relateaza marti Press Association, titrat de Agerpres.

Echipele TSA din Anglia au inregistrat numeroase cazuri in care victime ale sclaviei au fost puse sa execute lucrari nenecesare sau de proasta calitate, la preturi “umflate”.

Gruparile infractionale ii vizeaza in special pe proprietarii de locuinte vulnerabili, de exemplu cei mai in varsta, bolnavi sau cu dizabilitati si care traiesc singuri.

Cei pusi sa realizeze astfel de lucrari sunt de multe ori imigranti tinuti in conditii de captivitate, obligati sa munceasca fara a primi hrana si o plata adecvate.

Presedintele NTS, Toby Harris, i-a avertizat pe consumatori ca “de multe ori in spatele celui care ofera servicii la preturi atractive se ascunde un infractor periculos, care “ii jecmaneste pe cei varstnici sau singuri si ii exploateaza sau chiar ii foloseste ca sclavi pe cei vulnerabili pentru a-si comite infractiunile”

Raportul anual privind sclavia moderna in Marea Britanie publicat luna trecuta a aratat ca politia a inregistrat cu 50% mai multe delicte de acest gen (5059) in perioada martie 2018-martie 2019 fata de cele 12 luni anterioare. Raportul a consemnat si o crestere cu 36% a numarului de potentiale victime ale sclaviei moderne (6985) identificate si inregistrate in cadrul mecanismului britanic pentru protejarea victimelor traficului de persoane (NRM, National Referral Mechanism).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1