Marea Britanie: YouTube refuza interzicerea unui stil controversat de muzica

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

YouTube nu va interzice difuzarea stilului drill, un curent al muzicii hip-hop foarte popular in randul tinerilor din Londra, dar contestat pentru versurile violente si imaginile razboinice, a anuntat vineri un responsabil al platformei video, potrivit AFP, titreaza Agerpres.

La inceputul lunii mai, circa 20 de femei s-au stropit cu sange fals si au protestat in fata sediului filialei Google de la Londra, acuzand YouTube ca ar contribui la cresterea numarului de atacuri cu arma alba prin promovarea, pe platforma sa, a videoclipurilor violente din stilul drill.

Prin aceste videoclipuri, ”YouTube contribuie la promovarea si glorificarea armelor ilegale precum pistoale, cutite, macete” si permite difuzarea unor ”amenintari ca acestea sa fie utilizate in scopul mutilarii, torturarii sau uciderii”, a denuntat miscarea Operation Shutdown, care reuneste femei si barbati care si-au pierdut persoane apropiate in atacuri cu cutite din Regatul Unit, incidente al caror numar este in crestere.

Intr-un articol de opinie publicat vineri in cotidianul The Telegraph, directorul filialei YouTube in Regatul Unit, Ben McOwen Wilson, subliniaza ca muzica drill nu este ilegala prin natura sa, reprezinta o modalitate de exprimare, si nu exista motive ca difuzarea acesteia sa fie interzisa pe platforma video.

“Desi exista persoane care sustin ca muzica drill nu are ce cauta pe platforma YouTube, credem ca putem oferi o sansa la exprimare celor care deseori nu isi pot face auzita vocea”, a scris acesta.

Ben McOwen Wilson a recunoscut, cu toate acestea, necesitatea de a lupta impotriva ”violentei dintre bande rivale” si a subliniat ca depune eforturi impreuna cu politia, comunitatile locale si experti ”pentru a intelege contextul local si a lua masuri acolo unde se impun”.

Asemenea Facebook sau Twitter, platforma YouTube este criticata frecvent pentru ca nu adopta masuri suficiente in scopul inlaturarii rapide a materialelor care instiga la ura, violenta sau promoveaza teorii ale conspiratiei, care au din ce in ce mai multi adepti odata cu dezvoltarea retelelor de socializare.

Foto: Retail Week

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2