Marea toaletare! Romprest taie ilegal copacii din Baia Mare. Garda de Mediu, se aude?

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

taiere copaci toaletare coroaneDe ani la rand, se poarta o polemica intre “specialistii” primariilor si adevaratii specialisti in probleme de mediu. Administratiile publice locale vor pe de o parte sa para active si implicate, aplicand politica radicala a drujbei, in timp ce mai ales universitarii spun ca toaletarea este o operatie speciala, care trebuie realizata in anumite conditii climatice si numai de catre cunoscatori.

Pe 16 ianuarie, in Baia Mare, a inceput o noua cruciada impotriva patrimoniului verde, la o temperatura de 1,5 grade Celsius, “specialistii” de la Romprest intrand in plin cu masacrarea arborilor, in total dispret fata de lege si avutia orasului.

Reamintim celor care nu stiu ca Legea nr. 313/2009 a spatiilor verzi din zonele urbane specifica la art 14: „In cazul
arborilor ornamentali (tei, salcam, castan, artar, mesteacan, stejar) plantati pe spatiile verzi din domeniul public, precum si al arborilor plantati in aliniamente in lungul bulevardelor si strazilor, pe terenurile din zonele urbane si rurale, este interzisa interventia cu taieri in coroana acestora, cu exceptia lucrarilor de eliminare a ramurilor uscate sau a celor care afecteaza siguranta traficului pietonal si rutier, a imobilelor aflate in apropiere, precum si a celor de pe traseul retelelor aeriene”.

Pentru incalcarea legii, amenzile sunt cuprinse intre 40.000 si 70.000 de lei pentru persoane juridice si intre 20.000 si 40.000 de lei pentru persoane fizice.

Va invitam pe strada Victoriei, segmentul cuprins intre str. Valea Rosie si str. Iuliu Maniu, unde angajatii Romprest au inceput decapitarea fondului verde al orasului, taind in proportie de 70% coroanele copacilor, procedura aplicata si in alti ani. De asemenea, invitam Garda de Mediu Maramures sa-si intre in atributii si sa constate (i)legalitatea activitatii “drujbarilor” si sa aplice legea.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

7 Comments

 1. Sorin Ilies

  Se recomanda a nu se taia mai mult de 25% din coroana unui copac pentru toaletare.Daca se taie mai mult ,copacul devine vulnerabil si se poate usca. http://tree-pruning.com/how-much-to-prune.html
  Da probabil primul silvicultor al orasului stie mai bine.Daca se usca ,vor fi inlocuiti cu altii.Daca se usca toti cu atat mai bine pentru unii. .Anumite firme vor castiga bani frumosi si primarul va putea clama ca el a pus toti copacii din oras.

  Reply
  1. STEKO

   …nu cred ca va avea timp primarul sa mai,,puna”copaci.Ce-i drept,ceea ce se face nu este,,toaletare”este un masacru…facut de niste habarnisti cu drujba…pacat mai KAKE!…

   Reply
 2. grig

  Domle, e clar pt toata lumea ca magarii aia isi bat joc de copaci. Uitati-va la cei ciuntiti anii trecuti, abia inmuguresc si dau niste lastari mici. La ce sa te astepti de la o baba proasta si betiva mare specialista in zone verzi? cat despre magarii de la Romprest aia-s platiti per capita, adica dupa cati copaci frezeaza. Aia l-ar tunde si pe primar daca ar fi platiti. Nu respecta legea si gata da cine sa-i traga la raspundere?

  Reply
 3. ioan

  S.I. e si ecologist. Brava frate iar te legi de primar? hai ca-ti dau adresa unui procuror poate ii trimiti o plangere. Da nu esti destul de barbat ca se vede dupa cum stau izmenele pe tine. Dom primar lasati copacii in pace, daca nu v-a spus nimeni ca nu asa se face cereti parerea cuiva avizat ca dupa Nora si Vasalie o sa arate orasul ca si muntii Rodnei, adica rasi in cap. Poate intelegeti mai bine daca nu va trag de sireturi spunandu-va tu, kake sau ala. Aveti grija ca sariti calu si dincolo-i troaca de porci.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2