Marfa de 183.000 de lei in dauna contrabandistilor de tigarete

Reclame home 1
Reclame home 1

Politistii de frontiera din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in ultimele 24 de ore, in urma misiunilor desfasurate la frontiera cu Ucraina, aproximativ 16.000 pachete cu tigari de contrabanda, in valoare de 183.000 lei, ce urmau sa fie introduse ilegal in tara. Actiuni similare au fost desfasurate, la sfarsitul saptamanii, la granita de nord, in cadrul carora politistii de frontiera au descoperit alte 32.000 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana.

Astfel, ieri, in jurul orei 3.00 dimineata, politistii de frontiera din Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au sesizat, in zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, care a traversat frontiera din Ucraina in Romania.

Radu Lungu, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: „Imediat, s-a procedat la monitorizarea traseului si s-a informat Sectorul PF Dorohoi – ITPF Iasi, care se afla pe directia de deplasare a aparatului de zbor, iar la scurt timp colegii nostri ne-au informat ca au descoperit pe raza localitatii Balinesti, jud. Suceava, opt colete cu tigari. In urma inventarierii acestora, a rezultat cantitatea de 3.950 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 47.000 lei, care au fost ridicate in vederea confiscarii. In cauza, politistii de frontiera fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, la final urmand a se lua masurile legale ce se impun.”

In aceeasi zi, 24 martie, la nivelul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Suceava a fost declansata o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate. Astfel, in jurul orei 20.00, un echipaj al politiei de frontiera a observat, pe directia localitatii Straja, judetul Suceava, mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat catre interiorul tarii colete voluminoase.

Radu Lungu, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: „Imediat, colegii nostri au actionat pentru retinerea persoanelor in cauza dar in momentul in care au observat echipajul politiei de frontiera, acestea s-au dispersat in directii diferite catre localitatea Straja. In scurt timp au fost informate si autoritatile de frontiera ale statului vecin concomitent cu cercetarea zonei, ocazie cu care au fost descoperite 6 colete cu tigari. Coletele cu tigari au fost transportate la sediul S.T.P.F. Suceava, unde in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9.750 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, a caror valoare se ridica la suma de 115.000 lei. Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in cauza se efectueaza cercetari in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.”

Tot ieri, 24 martie a.c., politistii de frontiera din Brodina, judetul Suceava, au descoperit in apropierea frontierei de stat doua colete cu tigari. In urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 1.750 pachete cu tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de 21.000 de lei. Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii iar in continuare se fac cercetari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

La sfarsitul saptamanii, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Suceava si Sectorului PF Brodina au desfasurat actiuni similare la frontiera cu Ucraina, in urma carora au depistat si confiscat aproximativ 32.000 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 372.000 lei.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole