Marian Neacsu: ”La Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare, Sorina Pintea este omul care sfinteste locul” (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1

vizita-spitalFlorin Iordache, presedintele Camerei Deputatilor si Marian Neacsu, chestor al Camerei Deputatilor s-au aflat intr-o vizita de lucru, in Maramures, la inceputul saptamanii in curs. Dupa discutiile purtate in biroul presedintelui Gabriel Zetea cu privire la proiectele judetului, atat cele finalizate, cat si cele aflate in derulare, cei doi reprezentanti ai Parlamentului Romaniei au ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare. Acesta este unul dintre proiectele de succes ale Maramuresului, care a adus unitatea spitaliceasca in topul spitalelor din Romania, fiind cotat, in prezent, ca cel mai bun spital de stat la nivel national.

Gabriel Zetea, presedintele Consiliului Judetean Maramures a declarat ca, este foarte important ca judetul sa aiba prieteni in functiile de decizie la nivel national si in aparatul propriu al guvernului, oameni care nu ajuns in Maramures doar in campaniile electorale, ci care s-au dovedit a fi, de-a lungul timpului, preocupati cu adevarat de problematica locala.

Dupa vizita efectuata la Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare, Marian Neacsu, chestorul Camerei Deputatilor a declarat ca a auzit despre realizarile din aceasta unitate medicala, insa realitatea a depasit orice asteptari.

”Am avut o mare, mare surpriza si nu voi ascunde acest lucru. O cunosc pe Sorina Pintea, managerul Spitalului Judetean ”Dr. Constantin Opris”, deoarece am lucrat alaturi de dansa la modificarile pe care dorim sa le aducem Programului National de Sanatate. Mi-a povestit, de-a lungul timpul, cum a reusit sa reformeze institutia medicala, insa cand am vazut cu ochii mei realitatea, cand am stat de vorba cu personalul medical, cu personalul sanitar, cu pacientii, aprecierea mea fata de dansa a crescut si mai mult.

Nici nu am realizat, pana nu am ajuns in Baia Mare, cate lucruri minunate pot fi realizate cu economicitate si daruire. Am observat eficienta cu care managerul Sorina Pintea conduce spitalul judetean, am remarcat calitatea actului medical. Am gasit aici o mare familie, o familie care cuprinde conducerea unitatii medicale, personal medical si sanitar, personal TESA si pacienti. Am ramas incantat sa vad deschiderea si cu care ne-au vorbit medicii, asistentele si infirmierii, sa ii vad zambind cand isi vad managerul, am vazut pacienti multumiti si care crediteaza acest sistem medical de sanatate din Baia Mare. In putine locuri in care am ajuns am simtit cat de adevarat este proverbul ca ”omul sfinteste locul”.

In cazul Sorinei Pintea, acest proverb este unul cat se poate de real, fiindca manageriaza aproape 2000 de angajati si aproape 1000 de paturi spitalicesti cu zambetul pe buze si cu o dedicare ce nu poate fi descrisa in cuvite. Felicitarile mele, sincere si din suflet”, a incheiat chestorul Camerei Deputatilor, Marian Neacsu.

Sorina Pintea: Suntem unul dintre cele mai bune spitale din tara fiindca lucram in echipa

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare, Sorina Pintea a aratat ca a primit cu bucurie vizita colegilor din aparatul central, reprezentanti ai Camerei Deputatilor, care au cerut detalii despre evolutia unitatii medicale.

”In fiecare discutie pe care o am, subliniez faptul ca suntem unul dintre cele mai bune spitale din tara fiindca lucram in echipa. Oricine vine la noi gaseste o echipa unita, sudata, cu adevarat o mare familie care cuprinde angajati si pacienti deopotriva. Pacientul se afla in centrul reformei in sanatate, iar la Spitalul Judetean de Urgenta, acesta a reprezentat mereu prima noastra preocupare si grija. Mi-a facut placere sa il revad pe chestorul Marian Neacsu, pe presedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache.

I-am condus in Unitatea de Primiri-Urgente, un proiect demarat de Raed Arafat la care am facut completari si le-am prezentat ultimele dotari, precum si cabinetul de stomatologie de urgenta. Am fost, apoi, pe Sectia de Terapie Intensiva si am subliniat faptul ca Programul National de Sanatate merge foarte bine pe Terapie Intensiva. Am ajuns la Ortopedie, dar si pe alte sectii, pentru a putea sa ia contact direct cu personalul angajat si cu pacientii. In sectia cu paturi au cerut mai multe detalii despre modalitea de finantare.

Le-am prezentat problemele cu care ne confruntam, lipsurile pe care le avem, dar am subliniat faptul ca, din punctul de vedere al echipei de la Spitalul Judetean, consideram ca nu suntem perfecti, insa suntem perfictibili. Mereu este loc de mai mult si de mai bine, iar noi avem nevoie de finantare continua in aparatura medicala si in instruirea medicilor, pentru a fi intr-o permanenta evolutie al carei scop este: mai mult si mai bine pentru fiecare pacient al nostru”, a declarat managerul Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

vizita-spital2

vizita-spital1

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. Danny

    Exista un proverb romanesc,,la pomul laudat sa nu te duci cu sacul”IDesigur exista conditii materiale ,dotare cu aparatura performanta isi chiar buni specialisti in Spitalul judetean de urgenta.Dar in ceea ce priveste munca in echipa ,rezultatele actului medical mai sunt inca multe de facut.Zambetul,, sagalnic” al doamnei director aflata in campanie electorala nu este suficient pentru alinarea suferintei si vindecarea pacientilor..

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole