Marian Vanghelie, eliberat din arest preventiv

home camp2
home camp2
home camp2

marian vanghelieInalta Curte de Casatie si Justitie a decis eliberarea din arest preventiv a primarului suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, si plasarea sa in arest la domiciliu, in dosarul in care este judecat pentru savarsirea a noua infractiuni de luare de mita si abuz in serviciu si sapte infractiuni de spalare de bani.

Decizia este definitiva, iar Vanghelie a iesit joi noapte din arestul Politiei.

Instantele din Capitala au luat joi decizii contrare in ceea ce il priveste pe Vanghelie.

Astfel, Curtea Suprema i-a admis lui Vanghelie o contestatie privind inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, in vreme ce Tribunalul Bucuresti, instanta de fond, a mentinut starea de arest pentru Vanghelie.

Vanghelie se afla in arest din 14 martie, el fiind trimis in judecata marti, alaturi de Mircea-Sorin Niculae (varul lui Vanghelie), Sorin Ștefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, si omul de afaceri Marin Dumitru.

Potrivit DNA, in perioada 2006 — 2014, Marian Vanghelie, in calitate de primar al sectorului 5 din Bucuresti, ajutat de Mircea-Sorin Niculae si partial de Laura Ciocan, a solicitat si primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite in cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentand un “comision” de 20% din incasari).

Aceste foloase au fost pretinse si primite de Vanghelie pentru atribuirea de catre Primaria Sectorului 5 si serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al Sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achizitii publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar si pentru a dispune efectuarea platii lucrarilor aferente acestor contracte (valoarea totala este de aproximativ 738.019.000 de lei).

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *