Marie Fredriksson, solista formatiei Roxette, a murit

Cantareata suedeza Marie Fredriksson, solista formatiei Roxette, a murit luni, la varsta de 61 de ani, dupa o lupta de 17 ani cu cancerul.

Anuntul a fost facut pe pagina oficiala de Facebook a fan clubului formatiei Roxette.

In 2002, Marie Fredriksson a fost diagnosticata cu tumoare cerebrala si a urmat un tratament agresiv .

In 2009, duoul s-a reunit si a reinceput sa sustina concerte live, insa, in februarie 2016 a concertat pentru ultima data, deoarece Marie a fost sfatuita de medici sa nu mai cante pe scena.

In iunie 2016, grupul muzical si-a lansat cel de-al zecelea album, „Good Karma”.

Marie Friedriksson s-a nascut pe 30 mai, in 1958, in sudul Suediei. In 1986, alaturi de Per Gessle, a format trupa Roxette, care a devenit rapid una dintre cele mai iubite trupe pop, iar piese precum „The Look”, „Dressed for Success”, „Listen to Your Heart”, „Dangerous”, „It Must Have Been Love”, „Joyride” si „Milk and Toast and Honey” au facut inconjurul lumii, fiind considerate in prezent adevarate „evergreen-uri”.

Marie Fredriksson si Per Gessle s-au intalnit pentru prima data in Halmstadt (Suedia), la sfarsitul anilor ’70, primul album Roxette – „Pearls of Passion” – fiind lansat cativa ani mai tarziu, in octombrie 1986. Au urmat alte albume de studio, compilatii, un album de remixuri si opt albume video, carora li se adauga peste 40 de single-uri si tot atatea videoclipuri, potrivit Mediafax.

Cu o colectie impresionanta de hituri, duoul suedez a reusit sa domine clasamentele muzicale in anii ’90, dar si mult dupa, inregistrand, de-a lungul timpului, vanzari de peste 75 de milioane de discuri.

Trupa Roxette a sustinut trei concerte in Romania, ultimul fiind in 2015.

digi24.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1