Marinel Petreus, recitalul de adio. Colegii insultati i-au dat replica

PNL

Sase luni frumoase, atat a durat, inainte de a se topi, scaunul de ceara al lui Marinel Petreus, la sefia Scolii Populare de Arta “Liviu Borlan”, din Baia Mare. Insa acesta nu a plecat pe usa din dos inainte de a arunca vorbe urate la adresa angajatilor institutiei, despre care a afirmat ca formeaza o mlastina, in care se taie frunze la caini.

Nemultumiti de atitudinea directorului (inca) Marinel Petreus, cei mai multi profesori declara ca prestigiul institutiei nu poate fi aruncat in derizoriu de afirmatiile tendentioase ale celui care nu a reusit sa formeze o echipa unita in jurl sau. In acest sens, 14 din cei 19 profesori ai scolii au intocmit un comunicat de presa, pe care il reproducem mai jos.

„In urma aparitiei, in mass-media baimareana, a unor informatii defaimatoare referitoare la modul in care isi desfasoara activitatea angajatii Scolii Populare de Arta „Liviu Borlan”, noi, Ioan Vartolas, Daniel Dan, Ramona Darha, Mihaela Iacob, Grigore Chira, Alin Pop, Ovidiu Cozma, Diana Carlig – Bledea, Bogdan Rogojan, Carmen Augustin, Teodora Rosu, Grigore Simionca, Gusti Marc, Marius Pop, profesori ai acestei institutii, consideram necesara aducerea unor precizari.

De-a lungul celor 57 de ani de existenta a scolii, au trecut pragul acesteia mii de elevi dornici sa studieze si sa se perfectioneze in interpretare vocala si instrumentala, in domeniul artelor plastice sau al dansului popular. Unii dintre ei au absolvit, apoi, institutii superioare de specialitate din tara sau de peste hotare, altii au devenit profesori chiar aici. Premiile, diplomele si trofeele obtinute, unele afisate in salile si pe holurile scolii, demonstreaza profesionalismul cadrelor didactice. Mentionam ca, in anul scolar 2017-2018, ne frecventeaza cursurile peste 500 de elevi din trei judete: Maramures, Satu Mare si Salaj. Acestia se incadreaza in diverse grupe de varste: de la elevi ai ciclului primar pana la pensionari.

In contextul realizarilor incontestabile obtinute de Scoala Populara de Arta „Liviu Borlan”, recunoscute de institutii similare din tara, ne exprimam indignarea vis-a-vis de informatiile si afirmatiile din presa locala referitoare la apartenenta la un sistem invechit, „obisnuiti sa nu facem nimic si sa ne incasam banii”, „sa taiem frunze la caini”, „sa nu dorim, sa muncim”, „urmarindu-ne propriile interese, alte decat ale institutiei”.

Ne dorim sa continuam activitatea culturala a predecesorilor nostri la cele mai inalte standarde, in folosul comunitatii, al elevilor si spre multumirea parintilor, acesta fiind cel mai important proiect al nostru.”

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1