Marius Budai: La nivel de tara avem 90.000 de copii inregistrati care sunt cu ambii parinti plecati

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Un numar de 90.000 de copii din Romania au ambii parinti plecati la munca in afara tarii, dar autoritatile incearca sa gaseasca solutii pentru intoarcerea lor, a afirmat, miercuri, ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Marius Budai, informeaza AGERPRES.

“La nivel de tara avem 90.000 de astfel de copii inregistrati care sunt cu ambii parinti plecati… Noi, ca autoritati, avem aceasta framantare si tot ceea ce inseamna masurile acestea de incurajare a ocuparii fortei de munca. Va vorbesc acum ca si ministru al Muncii de posibilitatea de a creste cat mai mult masa salariala in Romania, tinand cont ca si randamentul muncii este ridicat fata de alte tari si exista spatiu bugetar, asta vreau sa spun. De aceea avem si parteneriate si memorandumuri transformate in legi, de exemplu cu tot ceea ce inseamna patronatele din constructii din Romania pentru un salariu minim superior salariului minim aflat in plata in Romania.

De aceea incercam sa cream burse ale locurilor din munca. Spre dezamagirea mea, nu am putut in februarie, deoarece piata nu a fost pregatita. Avem in acest moment peste 300 de locuri de munca postate pe EURES, pe site-ul nostru al Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca. Avem totusi o bucurie. Peste 50 de persoane care au incheiat contracte deja se vor intoarce in tara, din aceste 300 de locuri de munca”, a spus Marius Budai.

El a spus ca a discutat in urma cu doua zile cu patronatele si sindicatele din constructii si asteapta o noua centralizare de la acestea cu ofertele de munca, iar cand se va ajunge la 700 – 1000 de locuri de munca se va merge in tarile in care romanii sunt plecati, prima fiind Italia.

“Patronatele din constructii, cu sindicatele alaturi, isi vor prezenta oferta de munca, iar sindicatele vor veghea prin dialogul social pe care il facem, tripartit, sindicate – patronate – minister, vor veghea la intocmirea unui contract de munca avantajos pentru ambele parti, angajator – angajat, dar, mult mai important decat atat, un contract de munca care sa-i dea siguranta lucratorului ca atunci cand se intoarce in Romania va avea un salariu atractiv”, a afirmat ministrul.

Seful de la Munca a mentionat ca la nivel de Bucuresti erau patru loturi de cate 25 de persoane care isi dadusera demisia din unitatile unde lucrau in constructii, iar dupa ordonanta cu majorarea salariului minim si dupa memorandumul semnat cu patronatele din constructii toti au renuntat la decizia de a pleca la munca in strainatate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2