Mark Zuckerberg isi va lua doua luni de concediu de paternitate

home camp2
home camp2
home camp2

zuckerbergPatronul si fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, si-a anuntat vineri intentia de a-si lua doua luni de concediu de paternitate dupa nasterea primului sau copil, transmite Agerpres.

“Este o decizie foarte personala si am decis sa iau doua luni concediu de paternitate atunci cand se va naste fiica noastra”, a scris el intr-un mesaj postat pe pagina sa personala de pe reteaua sociala in numele sau si al sotiei sale, Priscilla Chan.

“Studiile arata ca atunci cand parintii care lucreaza isi iau timp pentru a sta cu nou-nascutii lor, rezultatele sunt mai bune pentru copii si familiile lor”, subliniaza Mark Zuckerberg, citat de AFP.

Facebook permite angajatilor sai din Statele Unite sa-si ia pana la patru luni de concediu de maternitate sau paternitate platit, pe care il pot repartiza asa cum doresc in primul an dupa nastere.

Mark Zuckerberg a anuntat la sfarsitul lunii iulie ca el si sotia sa urmeaza sa fie parintii unei fetite, dezvaluind cu aceasta ocazie ca au incercat ani de zile sa aiba un copil, dar Priscilla a avut trei avorturi spontane.

Alegerea sa de a-si lua concediu de paternitate de doua luni contrasteaza cu cea a unui alt patron de pe Silicon Valley, Marissa Mayer, care nu si-a incetat decat foarte putin timp activitatea dupa nasterea primului ei copil in 2012, cand a preluat conducerea Yahoo!, remarca AFP.

Cu toate acestea, ea a propus ulterior sa prelungeasca pana la 16 saptamani concediul platit oferit angajatilor grupului de internet dupa nasterea unui copil, un gest mai generos decat media din Statele Unite ale Americii.

Marissa Mayer, care este din nou insarcinata, urmand sa nasca gemeni in luna decembrie, a declarat ca intentioneaza sa procedeze la fel ca in cazul primului copil, luandu-si un concediu limitat si continuand sa lucreze.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *