septembrie 24, 2021

Mark Zuckerberg se angajeaza in rezolutia pentru noul an sa remedieze problema “fake news” pe Facebook

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Patronul si CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a recunoscut joi, in rezolutia sa pentru noul an, “erori” in inlaturarea unor continuturi problematice, precum “fake news” si discursuri care incita la ura, care prolifereaza pe reteaua de socializare, deficiente pe care a promis sa le remedieze in 2018, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

“Lumea se simte ingrijorata si divizata, iar Facebook are mult de lucru, pentru a ne proteja de abuzuri si de ura, a ne apara impotriva ingerintelor anumitor tari sau pentru a ne asigura ca timpul petrecut pe Facebook este un timp bine folosit”, a scris Zuckerberg pe pagina sa de Facebook.

Reteaua sociala, care revendica peste 2 miliarde de utilizatori in lume, a fost criticata intens in 2017, fiind acuzata in special ca nu lupta destul de eficient impotriva continuturile problematice, precum incitarea la ura, apologia terorismului sau stirile false.

Acuzatiile, care au vizat si Google si Twitter, au luat o turnura politica in SUA dupa alegerea lui Donald Trump la sfarsitul lui 2016, Rusia fiind acuzata de Washington ca a incercat sa influenteze campania electorala folosind, printre altele, retelele sociale pentru a difuza “fake news”.

“Provocarea mea personala pentru 2018 este de a ma concentra asupra rezolvarii acestor chestiuni importante. Nu vom putea impiedica toate erorile si toate deturnarile (Facebook), dar la ora actuala facem prea multe greseli in ceea ce priveste impunerea respectarii regulilor noastre de utilizare si impiedicarea relelor utilizari a instrumentelor noastre”, a mai precizat miliardarul.

Potrivit lui Mark Zuckerberg, “astazi multi oameni nu mai cred” in ideea ca tehnologia poate aduce putina putere in mainile lor.

Dimpotriva, spune el, “odata cu aparitia a cateva mari intreprinderi tehnologice – si cu guverne care folosesc tehnologia pentru a-si supraveghea cetatenii – multi oameni cred acum ca tehnologia nu face decat sa concentreze puterea” in mainile catorva, in loc sa o “descentralizeze” pentru ceilalti cetateni.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2