Mars in Capitala, la 3 ani de la incendiul din Colectiv; mii de persoane au adus un omagiu victimelor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cateva mii de persoane au participat marti seara, in centrul Capitalei, la un mars in memoria victimelor incendiului de la Colectiv, informeaza AGERPRES.

Evenimentul a inceput in Piata Unirii, unde parinti si rude ale celor disparuti, dar si supravietuitori au venit cu flori si lumanari pentru a-i comemora pe cei care si-au pierdut viata in tragedia de acum trei ani.

De asemenea, participantii la mars au avut o cruce imensa alba, pe care au scris ”Colectiv”, dar si numele celor 65 de tineri care au pierit in incendiu.

Acestia au plecat spre locul unde a avut loc tragedia, carand acea cruce in lumina unor torte si in sunet de chitare. In tot acest timp, circulatia a fost oprita pe traseu, la fata locului fiind numeroase echipaje de Politie si Jandarmerie.

In piateta din fata fostei fabrici Pionierul a fost construit un veritabil altar cu pozele celor 65 de tineri decedati, unde au fost aprinse mii de lumanari. Multe persoane au izbucnit in plans in momentul in care un muzician a cantat la vioara, fiind aplaudat indelung de multime.

Intitulat “Marsul chitarelor”, evenimentul a fost organizat la implinirea a trei ani de la incendiul de la Colectiv.

“Muzica atinge coarda sensibila a sufletului fiecarui om. Toti o avem. Poate nu este vizibila, dar stim ca exista. Cand sufletul se inalta, ne ajutam de coarde de chitare si vorbim cu ei. Atunci stim ca toti cei 65 ne asculta. La sfarsit de octombrie cantam impreuna”, anunta organizatorul acestui eveniment – Asociatia Colectiv GTG 3010. 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2