Masca devine obligatorie în toate spațiile publice deschise din Maramureș

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș s-a reunit în ședință extraordinară și a decis mai multe măsuri pentru prevenirea și limitarea infecției cu noul Coronavirus, a declarat președintele CJSU Maramureș, prefectul Nicolae-Silviu Ungur.

Având în vedere valoarea ratei de incidență peste limita de alertă în județul Maramureș au fost adoptate următoarele decizii: se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani în toate spațiile publice deschise din județ, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației epidemiologice.

Administratorii/proprietarii spațiilor publice deschise stabilite afișează la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție în aceste spații. De asemenea, s-a interzis în județ activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației epidemiologice.

Rată de incidență cumulată de peste 3 cazuri la 1000 de locuitori în unitățile administrativ-teritoriale Tăuții Măgherăuș, Cavnic, Sighetu Marmației, Cernești, Sarasău și Vișeu de Sus.

În unitățile administrativ-teritoriale Tăuții Măgherăuș, Cavnic, Sighetu Marmației, Cernești, Sarasău și Vișeu de Sus se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Măsura este valabilă pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației epidemiologice. Sunt interzise organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației epidemiologice. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă în unitățile administrativ-teritoriale Tăuții Măgherăuș, Cavnic, Sighetu Marmației, Cernești, Sarasău și Vișeu de Sus. Măsura este valabilă pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației epidemiologice.

De asemenea, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile menționate în sistem take-away și catering). Măsura este valabilă pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației epidemiologice. se suspendă temporar pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației epidemiologice, desfășurarea cursurilor de învățământ preuniversitar de stat și particular ”față în față” în unitățile administrativ-teritoriale Tăuții Măgherăuș, Cavnic, Sighetu Marmației, Cernești, Sarasău și Vișeu de Sus. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în unitățile administrativ-teritoriale Șișești, Șomcuta Mare, Rona de Jos, Lăpuș, Bicaz, Coroieni și Călinești pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), zonele în care se desfășoară pelerinaje, în exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii. Măsura este valabilă pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației epidemiologice.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare din unitățile administrativ-teritoriale administrativ-teritoriale Șișești, Șomcuta Mare, Rona de Jos, Lăpuș, Bicaz, Coroieni și Călinești este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00-23.00. Măsura este valabilă pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației epidemiologice. Se permite în unitățile administrativ-teritoriale, în unitățile administrativ-teritoriale Șișești, Șomcuta Mare, Rona de Jos, Lăpuș, Bicaz, Coroieni și Călinești desfășurarea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00-23.00.

Măsura este valabilă pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației epidemiologice. În funcție de evoluția situației epidemiologice la nivelul județului nostru, dar și de măsurile care vor fi stabilite la nivel național, vor fi adoptate și alte decizii care să contribuie la prevenirea, limitarea și combaterea pandemiei COVID-19, a mai precizat prefectul de Maramureș.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Rist Zita

    Nu știu cum se permite funcționarea teraselor care au fost închise cu perdele de plastic, unde se înghesuie tineretul????? . De ex cafeneaua M..o, bdul Independentei 4A

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *