MAȘINI MAI SCUMPE – Samsarii de mașini sunt obligați să înscrie personal mașinile la RAR, înainte de a le vinde

Reclame home 1
Reclame home 1

Oficialii Registrului Auto Român au explicat care este procedura care trebuie urmată pentru eliberarea CIV în cazul unui autovehicul adus în România dintr-o țară membră UE. Astfel, susține Registrul Auto Român, prin modificarea Ordonanței 78/200 privind omologarea, eliberarea cărții de identitate a vehiculului și certificarea autenticității vehiculelor rutiere, persoanele fizice sau juridice care cumpără mașini second hand din spațiul european vor fi cele obligate să vină la RAR pentru efectuarea formalităților legale necesare.

În prezent, colaborăm cu ANAF pentru stabilirea protocolului necesar implementării noilor norme legale. După ce va fi funcțional protocolul, RAR va transmite către ANAF, în format electronic, documentele prezentate de persoana care a efectuat achiziția intracomunitară, inclusiv documentele de proveniență, anterior eliberării cărții de identitate a vehiculului. Dacă va dori să facă verificări suplimentare, Agenția Națională de Administrare Fiscală va putea solicita Registrului Auto Român să blocheze pentru cinci zile procedura de eliberare a CIV”, a anunțat RAR.

„Mai nou cei care cumpără mașinile de dincolo, după ce le trec vama, refac actele și așa scapă de bătăile de cap cu cei de la RAR sau Finanțe. S evistă atunci toate aceste drumuri pe care ar fi fost nevoit să le facă. Este o ilegalitate, dar samsarii au găsit o modalitate de a fenta legea. Se fac și falsuri în acte. La Vamă ar trebui să stea cei de la Finanțe și să preia direct mașina din Vamă„, ne-a spus un băimărean care se ocupă cu adusul mașinilor din străinătate.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Profu

    Egal cu zero.Samsarul completeaza contractul de vanzare cumparare aici in Romania, intre vanzatorul strain si persoana de aici care o cumpara.Fac ata de mult.
    La noi nu se doreste punerea samsarilor in legalitate.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole