De la cititori: Masinile firmelor sufoca parcarile rezidentiale (FOTO)

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

masini firme parcare (2)In Municipiul Baia Mare nu exista nicio reglementare care sa stabileasca ce masini pot sa fie parcate in cartiere. Exista doar o restrictie pentru masinile care depasesc 4,5 tone si atat. In schimb, cartierele sunt sufocate de numarul mare de microbuze, carosate si utilitare apartinand unor agenti economici, vehicule care ocupa cate 3-4 locuri in spatiile destinate parcarilor rezidentiale. Disperati, locuitorii din blocuri isi parcheaza masinile pe trotuare, spatii verzi, in intersectii sau unde gasesc un minim spatiu, stanjenind si punand in pericol traficul pietonal.

Acest aspect este posibil deoarece Comisia de Circulatie a Municipiului Baia Mare este una din cele mai obtuze entitati functionale, manifestand inertie si lipsa totala de realism, sub conducerea directorului Vasile Barbul. Ca problema se poate rezolva o dovedeste Consiliul Local al Municipiului Timisoara, unde exista o hotarare prin care se interzice parcarea masinilor de transport marfa cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 1,9 tone, dar si a vehiculelor de transport persoane care au mai mult de noua locuri pe scaune, masura care se aplica pe drumurile publice si terenurile apartinand domeniului public sau privat al municipiului de pe Bega. Acolo se poate, in Baia Mare nu, iar una din explicatii ar fi aceea ca multe din masinile parcate de soferi intre blocuri apartin unor firme puternice, cu implicari in zona administratiei si politicului.

Asteptam luarea masurilor necesare de catre municipalitate, o initiativa in acest sens putand fi promovata de consilierii locali baimareni. Pana atunci, va prezentam cateva exemple, fotografii trimise de un baimarean, despre cum se parcheaza masinile firmelor in cartierele si asa prea aglomerate ale orasului nostru.

ZiarMM

masini firme parcare (1)

parcari (1) parcari (2)

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

10 Comments

 1. mmm

  Asta nu e nimic … la mine la bloc sunt zilnic cam 5 dube … o sa incerc sa revin cu o poza … ideea e ca nu e normal sa vi cu duba acasa … ar trebui sa fie parcari speciale pentru astfel de autoturisme … cel putin pentru cele de firma …

  Reply
 2. Oana

  De ce ati “ascuns” nr. de inmatriculare!????? De fapt stim de ce , dar trebuia la acesti NESIMTITI sa le lasati sa vada toata lumea de ce sunt in stare si cum sfideaza aproapele.

  Reply
 3. ATP

  Au ascuns numarul si sigla ca sa nu fie dati in judecata. Nefiind reglementata speta de primarie, nesimtitii parcheaza unde vor muschii lor. Nu e greu sa identifici masinile iar majoritatea sunt ale unei firme al carui sef este stalp al unei biserici neoprotestante locale, personaj cu influenta si bani la care politicienii si cei din administratie merg cu sapca in mana. Daca la Timisoara se poate reglementa, de ce sa nu se poata si la Baia Mare mai ales ca firmele au sedii cu parcari si curti unde pot lasa masinile. Haideti dlor consilieri locali puneti de un proiect de hotarare.

  Reply
 4. Baimarean

  ce face politia locala? de ce nu aplica sanctiuni cand se parcheaza neregulamentar. La biserica aia de pocaiti stau in curba, pe trotuar, unde vor ei. Dle Rob de ce-l mai tineti pe idiotul ala gras si corupt ca director in primarie. Nu intelegeti ca ala l-a ingropat si pe Chereches si tot el va ingropa pe oricine va fi acolo. E seful caracatitei coruptiei din primarie.

  Reply
  1. dinu

   Daca îl suporta pe Ludy bacsi,tatăl iubirii de diverse beneficii comunitare din acest oras,cum sa nu-i suporte pe ceilalti imbuibati.Nu pot astia sa reglementeze nimic si nici nu le pasa.Orasul e plin de niste buzi de garaje,in care nimeni nu stie ce se afla,oricum masini nu.Deci garaje goale,masinile in fata garajului si locuri libere zero.Intr-o vreme orasul era un adevarat garaj de TIR-uri iar acum o sa aibă nevoie de inca vreo 10 ani sa se trezească si sa scoată utilitarele din parcările dintre blocuri.

   Reply
 5. Cetateanul

  Mai oameni buni de unde atata rautate ? Ce mare lucru ca muncitorul vine acasa cu masina de serviciu ? Astia platesc o groaza de taxe si impozite la stat .
  Imediat o sa fie reglementat si iesit din casa, mai lasati-ma cu atatea legi si normative care se sparg in capul privatilor .
  Astea sunt problemele noastre nu sa alegem oameni muncitori in functii publice importante .

  Reply
  1. DC

   Bade,nu este loc pentru autoturisme,astfel incat sunt pline trotuarele si spatiile verzi.O fi plătind taxe dar nu au ce cauta masinile lor (‘dube,etc ) in fata blocului sau printre blocuri.Au loc destul in parcările lor private,in curtea societatilor comerciale.Mai urmează sa-si aduca unii rulotele,altii macaralele,buldozerele,trailere sau ce mai lucrează,la serviciu.Bine ca nu-si pot parca strungul sau masina de cusut.

   Reply
 6. Ioan

  Corecta postarea lui DC. Toti platim taxe si impozite dar eu nu-mi pot parca masina in curte la ATP Exodus. Nu ma lasa paznicul de la poarta. Ce ar fi ca toate firmele sa lase soferii sa mearga acasa cu dubele, carosatele, camioanele si basculele? Noi amaratii cu masina mica unde sa parcam? pe bloc? O firma serioasa si care se respecta isi parcheaza masinile la sediu si isi aduna angajatii de prin tot orasul dimineata cu un microbuz sau autobuz.

  Reply
 7. George

  Ar trebui sa fim intelegatori cu parcarea in fata Muntelui Sionului? Eu zic ca aceste stationari sint pe perioada slujbei religioase, nu sint permanente. Daca gresesc, sint de acord cu voi.

  Reply
  1. Clau

   Adevar graiesti, dar nu stiu de cate ori traversezi intersectia Transilvaniei cu Oituz pe saptamana. Daca ai traversa zilnic nu cred ca ai mai spune asta. Nu mai vorbesc daca ai sta in zona, sa vii acasa de la serviciu si sa nu gasesti loc de parcare decat la 3-4 blocuri. Asta pe perioada slujbei, caci pe urma se elibereaza. Si slujbe sunt marti, joi, sambata si duminica daca nu mai au ceva sarbatori intre. Deci sunt foarte intelegator cu asta dar nu blocheze intersectia si sa aiba si putin respect fata de locatarii vecini cu Muntele Sionului. La catedrala de pe bld Unirii in timpul slujbei sta asa zisa politie locala care da amenzi la cei care percheaza si la peste 50m dupa trecerea de pietoni. Da da ai citit bine. dupa trecere. Aaaa, nu traversezi pe trecerea de pietoni….amenda. Ok, inca o data ii inteleg, dar la Muntele Sionului, unde intersectia e asa de mica, cum de nu circula Politia Locala??? Aceasta ar putea fi si un articol de presa pe viitor

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2