Masuri de prevenire a abandonului scolar de catre elevii de etnie roma din comuna Coltau

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Inspectorul pe problemele romilor din cadrul Institutiei Prefectului-Judetul Maramures, Cristina Moldovan, si inspectorul scolar pentru minoritati din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, Edith Lapsanszki, au participat la o intalnire de lucru, la Primaria Comunei Coltau, pe tematica reducerii si stoparii fenomenului de abandon scolar al elevilor de etnie roma.

Impreuna cu primarul comunei, Lajos Csendes, secretarul unitatii administrativ-teritoriale, consilierul primarului pe problemele romilor, directorul si directorul adjunct al unitatii de invatamant, mediatorul scolar, mediatorii sanitari si cadrele didactice s-a analizat situatia abandonului scolar la nivelul elevilor de etnie roma, respectiv au fost identificate masuri de prevenire pentru stoparea acestui fenomen, se arata intr-un comunicat al Institutiei Prefectului – Judetul Maramures.

La Scoala Gimnaziala “Petofi Sandor” din Coltau sunt 26 elevi de etnie roma din ciclul gimnazial care se afla in abandon scolar. Acestia acumuleaza absente la orele de curs, in special elevii din clasa a V-a si a VI-a. De asemenea, abandonul scolar se inregistreaza in perioada mariajului timpuriu. Masurile de prevenire a abandonului scolar identificate de cei prezenti includ reintegrarea in sistemul educational, dar si o implicare mai buna care sa aiba rolul de a convinge parintii elevilor sa se implice in procesul de educatie a copiilor.

In anul scolar 2018-2019, in cele doua scoli din cadrul comunitatii de romi sunt inscrisi 330 elevi de etnie roma, din care 95 sunt prescolari, 169 apartin claselor 0-IV, iar 66 claselor V-VIII.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2