Masuri de prevenire pentru limitarea efectelor inundatiilor in Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In conformitate cu adresa Ministerului Apelor si Padurilor, respectiv a evolutiei situatiei meteorologice, tendintei de incalzire si posibilitatea caderilor de precipitatii sub forma de ploaie, prefectul Vasile Moldovan, in calitate de presedinte al CJSU Maramures, a solicitat luarea unor masuri de prevenire la nivelul unitatilor-administrativ teritoriale, se arata intr-un comunicat al Prefecturii Maramures.

”Prognoza meteorologica prevede cresterea temperaturilor, dar si precipitatii sub forma de ploaie. Topirea stratului de zapada poate contribui la scurgeri de pe versanti, torenti sau cresterea debitelor unor vai si paraie, cu antrenare de aluviuni si plutitori care sa contribuie la blocarea unor sectiuni de scurgere la podete si poduri.

In acest context, pentru a limita efectele unor potentiale inundatii am solicitat Comitetelor Locale pentru Situatii de Urgenta luarea unor masuri de prevenire la nivel unitatilor administrativ-teritoriale pentru asigurarea scurgerii apelor pe cursurile de apa (permanente si nepermanente), mai ales in zona podetelor si podurilor subdimensionate”.

 Autoritatile administratiei publice locale au obligatia asigurarii scurgerii apelor pluviale prin santuri, rigole, guri de canalizare, respectiv intretinerea si curatarea acestora. De asemenea, trebuie sa aiba pregatite stocurile de materiale si mijloacele de aparare impotriva inundatiilor, iar formatiunile de interventie sa poata interveni eficient, daca situatia o va impune.

O alta solicitare vizeaza respectarea prevederilor planului judetean de aparare impotriva inundatiilor, respectiv a planurilor locale de aparare in care sunt identificate zonele inundabile pe cursurile de apa (revarsari/scurgeri de pe versanti), podurile si podetele subdimensionate care necesita supraveghere in perioadele cu precipitatii sub forma de ploaie. O atentie deosebita trebuie acordata iazurilor piscicole si iazurilor de decantare pentru a evita producerea unor incidente sau deversari accidentale.

Vom transmite o adresa in teritoriu cu privire la aceste masuri, iar prin dispeceratele ISU Maramures si SGA Maramures vom monitoriza situatia la nivelul judetului, a mai adaugat prefectul de Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2