Masuri dispuse pentru indepartarea depozitelor necontrolate de deseuri identificate pe cursurile de apa din judet

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

La nivelul judetului Maramures, o comisie mixta alcatuita prin ordinul prefectului a procedat la verificarea a modului in care au fost salubrizate cursurile de apa, intretinute rigolele si santurile pe raza celor 76 de unitati administrativ-teritoriale in vederea asigurarii sectiunilor de scurgere a apelor mari, respectiv prevenirii/diminuarii pagubelor produse de inundatii generate de deversari ale cursurilor de apa, anunta Prefectura intr-un comunicat de presa.

”Echipele mixte care s-a deplasat in teritoriu a efectuat verificari pe 43 de cursuri de apa si afluentii acestora din bazinele hidrografice. Au fost identificate pe maluri, in albia minora depozite necontrolate de deseuri alcatuite din: materiale plastice, textile, materiale rezultate din constructii, din demolari, resturi menajere, utilaje dezmembrate, cauciucuri dar si resturi vegetale rezultate din toaletarea copacilor.

Pe cursurile de apa au fost identificate, sporadic, materiale textile si pungi agatate in vegetatia de pe ambele maluri. De asemenea, pe raza unor unitati administrativ-teritoriale au fost gasite materiale transportate (navete/plastic/sticle, etc) provenite de pe raza altor unitati administrativ-teritoriale si aruncate in zone din apropierea cursurilor de apa”, a spus prefectul Vasile Moldovan.

Comisiile nu au constatat existenta de depozite de materiale lemnos pe formatiunile torentiale din apropierea zonelor locuite. Persista in continuare  existenta unor depozite necontrolate de deseuri, create de locatarii riverani cursurilor de apa, pe maluri si in taluzuri, in zona proprietatii cu malul cursului de apa.

O situatie aparte a fost semnalata pe cursul raului Cisla, unde riveranii au depozitat pe maluri, dupa anul 1990, diferite deseuri. Acestea au fost acoperite cu pamant, zona fiind transformata in parcare, platforme, gradini. Prin aceste lucrari neautorizate albia raului a fost ingustata si a fost redusa sectiunea de scurgere. Santurile si rigolele de scurgere sunt neintretinute si colmatate in procent de 10-15%.

Echipele mixte au dispus masuri si termene pentru eliminarea depozitelor necontrolate de deseuri existente pe maluri si in albia minora, igienizarea si salubrizarea acestora. O alta masura dispusa a fost de curatare si decolmatare a santurilor si rigolelor in vederea asigurarii scurgerii naturale a apelor. Echipe abilitate vor verifica stadiul realizarii masurilor stabilite in actele de control si vor aplica prevederile legale in caz de neconformare, a adaugat presedintele CJSU, Vasile Moldovan.

ZiarMM

Reclame home 1
Data curenta: ’25/05/2019’

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *