Masuri importante luate de CJSU Maramures: Program diferentiat la cumparaturi si alte interdictii

PNL

CJSU Maramures a hotarat ca incepand cu data de 25 martie, pe teritoriul judetului sa fie impuse mai multe restrictii pentru prevenirea imbolnavirii cu coronavirus.

Vezi mai jos detalii:

Art. 1 Pe teritoriul judetului Maramures este interzisa circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei, cu exceptia urmatoarelor motive: deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi; deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor si animalelor de companie/domestice, precum si bunuri necesare desfasurarii activitatii profesionale; deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta; deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie; deplasari scurte, in apropierea locuintei/gospodariei, legate de activitatea fizica individuala a oamenilor si nevoilor animalelor de companie/domestic, iar toate aceste recomandari trebuie privite, din acest moment, ca obligativitati sau interdictiii (…).

Art. 2. Potrivit statisticilor din tarile care au inregistrat foarte multe victime infectate cu coronavirusul COVID-19, categoria cea mai vulnerabila o reprezinta populatia cu varsta de peste 60 ani. In acest sens, se instituie un program diferentiat pe categorii de varsta privind accesul maramuresenilor in magazine alimentare, hypermarket-uri, farmacii. In acest context persoanele cu varsta de peste 60 ani vor efectua cumparaturile in intervalul 7-11.00, urmand ca, de la ora 11 si pana la inchiderea magazinelor, cumparaturile sa fie realizate de persoanele sub 60 ani.

Art. 3 Se transmite o adresa la Ministerul Afacerilor Inetrne pentru implementarea imediata a verificarii accesului vehiculelor si persoanelor care intra in Maramures, la toate punctele de intrare in judet, prin constituirea de filtre operationale.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

4 Comments

 1. Bubu

  O aberatie, cum se putea altfel. In primul rand cred ca masurile trebuie sa fie testarea personalului medical, testarea in masa a celor carantinati, carantina in spatii separate, nu cum se intampla azi zeci se persoane in aceeasi incapere, identificarea persoanelor defavorizate cu varsta de peste 60 de ani si ajutorarea cu alimente, testarea oricarei persoane ce intra in Spital pentru a elinina pericolul de raspandire la bolnavii deja internati, etc. O sa stea politia la fiecare magazin sa verifice buletinul? O sa oprim toate masinile ce intra in judet cand in Maramuresul istoric toata lumea se plimba in loc sa stea in carantina? Oricum nu am asteptati de la cineva care tot mandatul nu ca a realizat Zero dar a reusit sa realizeze – 70 de milioane de euro, cat o sa platim pentru investitia de la Sarbi.

  Reply
 2. Vioara cu Goarna

  No bine, am receptionat … Vad ca prefectura la interdictii este omniprezenta , indubitabil … No, ni , daca se punea problema ashe la infrastructura , parcuri industriale , parca altfel discutam si cu virusul ista , nu meream in tari straine in bejenie … Bine am zis ???

  Reply
 3. ella

  Absolut aiurea aceste creativitati locale – deci oamenii sa isi regleze urgentele farmaceutice sau sa stea nemancati gen daca nu au paine sau ulei pana la ora cutare ca asa viseaza unii? Bai , multi nu realizeaza cum arata de fapt realitatea omului obisnuit ala fafa menajera bona si sofer…

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1