Masuri luate la nivelul judetului Maramures pe perioada celor doua coduri meteo, galben si portocaliu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Avand in vedere atentionarea meteorologica de cod portocaliu si respectiv de cod galben de precipitatii mixte, care vor favoriza formarea de polei, dar si de ninsori viscolite si vant pentru zona de munte a judetului, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta s-a reunit in sedinta extraordinara si au fost luate masuri.

Dan Buca, purtator de cuvant CJSU Maramures: “S-au activat grupurile de suport tehnic ale CJSU, grupa operativa ISU Maramures, grupul de suport al SGA Maramures si au fost anuntate comitetele locale de urgenta; monitorizarea circulatiei rutiere in pasurile montane; asigurarea practicabilitatii sectoarelor de drumuri publice; asigurarea serviciilor de utilitate publica si pregatite echipe de interventie pentru remedierea deficientelor.”

Totodata s-a procedat la verificarea stocurilor pentru deszapezire. Astfel, drumurile nationale detin 2.704 tone sare; 1.667 tone nisip; 44,5 tone clorura de calciu. Sunt operationale 50 de utilaje. Societatea Drumuri Poduri-Maramures are in stoc 1600 tone sare; 3.100 tone nisip si 48 utilaje operationale. Este asigurat carburantul necesar pentru efectuarea lucrarilor de deszapezire. De asemenea sunt monitorizate permanent atat cursurile de apa, cat si iazurile de decantare.

Dan Buca, purtator de cuvant CJSU Maramures: “S-a instituit serviciul de permanenta la primariile aflate sub incindenta codului portocaliu. Recomandam conducatorilor de autovehicule sa verifice inainte starea de practicabilitate a sectoarelor de drumuri publice inainte de a se deplasa la telefoanele 0262-211.789 drumuri nationale, respectiv 0262-214.101 drumuri judetene. Totodata conducatorii auto trebuie sa isi adapteze viteza la conditiile de drum si la cele meteorologice, sa foloseasca frana de motor la reducerea vitezei, sa evite efectuarea depasirilor, sa nu bruscheze comenzile autovehiculelor, sa pastreze o distanta de siguranta care sa permita oprirea vehiculelor in conditii de siguranta.”

Buca a mai precizat ca: „Populatia trebuie sa fie atenta la rafalele puternice de vant si sa evite trecerea prin apropierea imobilelor aflate in constructie, a copacilor, stalpilor, panourilor publicitare, constructiilor cu elemente de arhitectura care pot fi dislocate de rafalele de vant si care le pot pune viata in pericol. Proprietarii de autovehicule sunt sfatuiti sa nu-si parcheze masinile sub copacii izolati sau in apropierea unor arbori care pot fi prabusiti de vijelie si produce daune. Aceeasi sugestie este de a nu lasa autoturismele nesupravegheate in apropierea stalpilor, panourilor publicitare, constructiilor cu elemente de arhitectura ce pot fi dislocate, precum si a imobilelor aflate in constructie sau care sunt dezafectate si a caror elemente de contructii se pot prabusi pe autovehicule. In cazul afectarii de catre vantul puternic al unor stalpi de la retelele de iluminat public sau ruperii unor cabluri electrice, cetatenii sunt indemnati sa nu atinga stalpii sau firele cazute la pamant.”

Cetatenii sunt rugati de reprezentantii CJSU Maramures sa anunte, prin sistemul unic de apeluri de urgenta 112, aparitia problemelor generate atat de viscol, cat si de intensificarile de vant. Turistilor, care se aventureaza pe traseele montane, CJSU Maramures le recomanda sa isi anunte prezenta in zona, jandarmilor montani si salvamontistilor pentru a nu fi pusi in situatia de a fi expusi unor pericole care sa le puna in primejdie viata.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2