Masuri pentru prevenirea aparitiei pestei porcine in Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

porcPrin adresa nr. 66/3.01.2017, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Maramures a informat Institutia Prefectului – Judetul Maramures ca Ucraina a notificat in data de 29 decembrie 2016 un focar de pesta porcina africana foarte aproape de granita Romaniei. In zona respectiva nu au mai evoluat pana in prezent alte cazuri sau focare de pesta porcina africana.

In perioada imediat urmatoare, DSVSA Maramures va institui o serie de masuri dupa cum urmeaza: informarea tuturor medicilor veterinari de libera practica despre evolutia bolii si dispozitii pentru supravegherea teritoriului, informarea proprietarilor de ferme comerciale de porcine pentru a-si spori masurile de biosecuritate, cooperarea cu inspectoratele teritoriale silvice si cu asociatiile de vanatoare pentru a spori supravegherea fondurilor de vanatoare si notificarea oricarei suspiciuni de boala si, de asemenea, informarea populatiei, a micilor fermieri despre evolutia bolii si colaborarea pentru notificarea oricaror suspiciuni.

In vederea prevenirii aparitiei pestei porcine in judetul Maramures, se impun, de asemenea, urmatoarele masuri: porcii nu vor putea fi comercializati in cadrul targurilor de animale din judet, miscarea animalelor fiind monitorizata cu cea mai mare atenţie de autoritati; se impune mentinerea porcinelor in incinta curtilor si limitarea circulatiei acestora in afara localitatilor, respectiv anuntarea oricaror cazuri de imbolnavire sau moarte a porcinelor sau mistretilor la medicul veterinar din localitate, la primarii sau la DSVSA Maramures.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2