Masuri preventive de supraveghere judiciara au fost dispuse fata de 72 de persoane in ultima saptamana a anului 2015

PNL

politia-localaInspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca in ultima saptamana a anului 2015 au fost dispuse la nivel national masuri preventive de supraveghere judiciara fata de 72 de persoane, iar in 13 cazuri s-a inlocuit supravegherea judiciara cu alte masuri.

Potrivit unui comunicat al IGPR remis sambata AGERPRES, in perioada 25 — 31 decembrie 2015, la nivel national, au fost dispuse masuri preventive de supraveghere judiciara fata de 72 de persoane. Masurile preventive care stabilesc supravegherea judiciara presupun obligatii in sarcina persoanelor fata de care au fost dispuse.

Astfel, politistii desfasoara activitati specifice fata de 31 de persoane, pe numele carora a fost dispusa masura arestului la domiciliu, fata de 40 de persoane, pe numele carora a fost dispusa masura controlului judiciar, precum si fata de o persoana, cercetata sub control judiciar pe cautiune.

In ultima saptamana, la nivel national, au fost inregistrate 13 inlocuiri ale masurilor preventive de supraveghere dispuse initial, cu alte masuri, mai mentioneaza sursa citata.

Ca urmare, masura controlului judiciar dispusa initial a fost inlocuita cu masura arestarii preventive—in trei dintre cazuri si cu executarea pedepsei inchisorii — in patru cazuri, iar masura arestului la domiciliu a fost inlocuita cu arestarea preventiva—in cinci cazuri, iar intr-un caz a fost internarea intr-un centru de detentie, precizeaza IGPR.

Comunicatul mai arata ca in 14 decembrie 2015 Tribunalul Satu Mare a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile a unui barbat, de 40 de ani, din Satu Mare, inlocuind astfel masura controlului judiciar care fusese instituita la data de 22 iunie 2015, de aceeasi instanta. Cel in cauza si-a incalcat obligatiile instituite de instanta, incercand sa ia legatura cu alte persoane cercetate in acelasi dosar.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1