Masuri preventive la Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare: 3 corturi pentru triaj, atat la intrarea in spital, cat si la UPU 

Spitalul Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” din Baia Mare lucreaza intens si ia toate masurile necesare pentru a proteja atat pacientii, cat si personalul medical, in actualul context epidemiologic. In acest sens, au fost instalate puncte de triaj, care vor functiona de marti, 17 martie 2020, atat la intrarea in spital, cat si la Unitarea de Primire Urgente a spitalului.

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” din Baia Mare informeaza ca beneficiind de sprijinul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Judetului Maramures a operationalizat puncte de pretriaj al pacientilor care se prezinta la spital.

Scopul acestei masuri este de a departaja bolnavii suspecti de imbolnavire cu COVID-19, de cei care ajung la spital, fara a prezenta aceasta patologie. Cele trei corturi pentru triajul pacientilor sunt departajate astfel: unul, la intarea principala in unitatea medicala – pentru bolnavii care vor dori sa acceseze serviciile Amblatoriului Integrat si/sau Laboratoarelor (explorari functionale, analize medicale, radiologie etc.) si doua corturi pentru pacientii care se prezinta la Unitatea de Primire Urgente a spitalului si cei programati pentru internare de zi.

„Ca si procedura, in ceea ce priveste urgenta, pentru a fi cat mai clar pentru toata lumea, precizam ca, in fata Unitatii de Primire Urgente au fost instalate doua corturi. Fiecare persoana va intra, mai intai, in cortul 1, unde va avea loc o prima evaluare (masurare temperatura, anchetarea cazului) cu scopul de a identifica persoanele suspecte de imbolnavire cu COVID – 19. De aici, in functie de incadrarea in patologie, fluxul pacientilor se va departaja.

Persoanele care nu sunt suspecte de COVID-19, vor fi directionate catre specialitatile aferente patologiei, in timp ce persoanele suspecte de imbolnavire cu COVID-19 vor intra in cortul 2, unde se vor efectua celelalte etape specifice procedurii de identificare si raportare a cazurilor suspecte. Din cortul 2, in functie de starea pacientilor suspecti de COVID -19, fie se vor directiona catre Spitalul de Boli Infectioase (urmandu-se intocmai regulile privind transportul, in siguranta, al acestor cazuri), fie vor fi dusi in camere de izolare special amenajate in cadrul UPU – daca starea de sanatate a pacientilor este foarte grava si necesita interventie imediata, care nu permite directionarea catre alt spital (de exemplu, pacienti cu insuficienta respiratorie, cei care necesita intubare etc.)”, a explicat dr. Dan Roman, medic sef UPU-SMURD.

Este important de mentionat ca, din fericire pentru UPU Baia Mare, structura cladirii spitalului, permite realizarea unui culoar separat, prin care pacientii suspecti vor ajunge din corturile de triaj in camere de izolare, fara a interactiona cu ceilalti pacienti sau cadre medicale care asigura restul serviciului de urgenta.

Pe scurt, UPU Baia Mare se imparte in 3 sectiuni – triajul, realizat in corturi, zona de izolare pentru persoanele suspecte de COVID – ce necesita interventie imediata pentru situatii de risc vital si camerele de urgente specifice celorlalte situatii gestionate si pana acum in UPU Baia Mare.

“Stimati pacienti, va rugam sa ne intelegeti ca se iau toate masurile necesare pentru a va proteja pe dumneavoastra. In acelasi timp, facem tot ceea ce putem pentru a proteja si personalul medical, care depune eforturi mari pentru a va putea veni in sprijin. Avem nevoie de cat mai multe cadre medicale sanatoase, pentru a putea sa trateze bolnavii. Fara ajutorul lor, nu va putem ajuta! Fara ajutorul dumneavoastra, toate eforturile noastre sunt in zadar! Aceasta lupta o putem castiga, DOAR IMPREUNA! Ne bazam pe responsabilitatea dumneavoastra, de a ne furniza corect si complet toate informatiile si de a respecta intocmai toate recomandarile autoritatilor, spre binele si sanatatea tuturor!”, mai precizeaza reprezentantii spitalului.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1