Materialele pentru alegerile prezidentiale au fost transportate in judet

Reclame home 1
Reclame home 1

Materialele necesare pentru desfasurarea scrutinului electoral din data de 10 noiembrie, privind alegerea Presedintelui Romaniei au fost incarcate in aceasta dimineata si transportate pe rute, conform graficului stabilit, sub paza militarizata, anunta Institutia Prefectului – Judetul Maramures.

”Acestea vor fi predate pe baza de proces verbal primarilor unitatilor administrativ-teritoriale si vor ramane pazite in locatiile stabilite. In preziua desfasurarii procesului electoral presedintele biroului electoral, impreuna cu loctiitorul vor primi de la primar, pe baza de proces verbal, un exemplar din listele electorale permanente, buletinele de vot, stampila de control, stampila cu mentiunea ”VOTAT”, tus si tusiere, formularele stabilite, un buletin de vot anulat pentru a fi afisat la sediul sectiei de votare, timbre autocolante, brosuri cu legislatia aplicabila, ecusoanele membrilor biroului electoral al sectiei de votare, alte materiale stabilite de Biroul Electoral Central”, a spus prefectul Vasile Moldovan.

Birourile electorale ale sectiilor de votare vor asigura, in data de 9 noiembrie, intre orele 18.00 si 20.00 prezenta la sediul sectiei pentru a primi cererile de votare prin intermediul urnei speciale.

Presedintele biroului electoral al sectiei de votare este obligat sa ia masurile necesare pentru ca procesul electoral sa se desfasoare in bune conditii. Atributiile acestuia se intind si in afara sectiei de votare, in curtea acestuia, la intrarile in curte, in jurul locatiei de vot, pana la o distanta de 500 de metri. In ziua desfasurarii scrutinului, intre orele 7.00-21.00 sunt interzise comercializarea si consumul bauturilor alcoolice in spatiul de protectie al sectiei de votare.

Conform prevederilor legislatiei in vigoare au dreptul sa participe la alegerile pentru Presedintele Romaniei toti cetatenii romani care au implinit varsta de 18 ani pana in ziua alegerilor inclusiv, cu exceptia debililor sau alienatilor mintali pusi sub interdictie, precum si a persoanelor condamnate prin hotarare judecatoreasca definitiva la pierderea drepturilor electorale.

Pe listele electorale permanente sunt inscrisi 424911 maramureseni cu drept de vot. Alegatorul are dreptul la un singur vot, in fiecare tur de scrutin organizat pentru alegerea Presedintelui Romaniei. Cele 28 de servicii publice comunitare locale de evidenta a persoanelor vor avea urmatorul program de lucru cu publicul pentru eliberarea cartilor de identitate: sambata, 9 noiembrie, intre orele 8.00-16.00, duminica 10 noiembrie, intre orele 7.00-21.00.

Pentru eliberarea cartii de identitate adresam rugamintea cetatenilor de a detine toate documentele prevazute de legislatia in vigoare, atunci cand se prezinta la ghiseele serviciilor publice comunitare locale de evidenta a persoanelor.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole