Mazare: Traim ca pe vremea Sigurantei sau a Securitatii

Reclame home 1
Reclame home 1

radu mazarePrimarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a declarat joi ca nu avea cunostinta de perchezitiile procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) la sediul institutiei pe care o conduce, informeaza Agerpres.

„A venit inaintea mea la Primarie viceprimarul ca sa asiste la perchezitie. Intre timp, m-am spalat pe cap, mi-am dat cu un deodorant care imi aduce aminte de Brazilia, m-am imbracat mai gros, s-ar putea sa ma intorc, s-ar putea sa nu ma intorc acasa. Asta-i viata! (…) Traim ca pe vremea Sigurantei sau a Securitatii, cand te umfla, sau a Gestapoului. (…) Daca nu ma umfla, o sa ma duc sa fac o tura cu caiacul, ca azi e zi frumoasa. Nu stiu cati domni sunt, cauta contracte. Stiu ca sunt si la TV Neptun, unde cauta contracte, documente de plata, facturi, mai mult de atat nu stiu ce sa va spun. (…) M-am obisnuit cu ce se intampla in Romania, m-am obisnuit sa ma culc seara si a doua zi… Oricum, cand a venit filipineza (n.r. — menajera) m-am gandit ca e DNA pe undeva”, a declarat Radu Mazare la intrarea in Primarie.

Primaria municipiului Constanta este vizata joi de perchezitiile procurorilor DNA, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Procurorii cauta documente care vor fi ridicate referitoare la relatiile dintre Primarie si firme, respectiv SC Tripont Invest SRL si SC Property Development Two SRL, aferente perioadei 2007 — 2010, in legatura cu edificarea unor centre comerciale tip mall in municipiul Constanta, in special privind solutionarea cererilor de eliberare a certificatelor de urbanism si a autorizatiilor de construire, au mai spus sursele citate.

Potrivit acestora, anchetatorii cauta toate contractele incheiate de Primarie cu SC Soti Cable Neptun SRL, SC Conpress Holding, SC Polaris M. Holding SRL, SC Conpress Group SRL.

Aceleasi surse au precizat ca au loc perchezitii la sediile si punctele de lucru apartinand SC Tripont Invest SRL, SC Soti Cable Neptun SRL, SC Polaris M. Holding SRL, SC Telegraf Advertising SRL, firme coordonate de Radu Mazare si Sorin Strutinsky, dar si la domiciliul lui Asi Kahama, Vasile Florin Ciorca, Carmen Ghemus (fosta Iorga).

DNA cauta atat contracte legate de relatia societatilor cu primaria, dar si intre firme, cat si documentele de plata si orice documente justificative referitoare la executarea acestora.

Procurorii DNA efectueaza perchezitii domiciliare in 13 locatii situate in municipiul Bucuresti si in judetele Constanta si Cluj, din care una este sediul unei institutii publice, iar restul sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice.Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi AGERPRES, cercetarile au loc intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, asimilate celor de coruptie, de serviciu si a unor infractiuni economice, comise in perioada 2008 — 2014.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2