MB/Brexit: Creste rapid numarul cererilor de pasapoarte irlandeze

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cererile de pasapoarte irlandeze provenind din Marea Britanie au crescut cu 22% in 2018 in raport cu anul precedent din cauza Brexitului, potrivit cifrelor Ministerului de Externe irlandez, citat de AFP, informeaza AGERPRES.

In toata Marea Britanie, incluzand si Irlanda de Nord, au fost inregistrate in 2018 aproape 200.000 de cereri.

„Numarul solicitantilor din Irlanda de Nord si Marea Britanie continua sa creasca dupa votul asupra Brexit in iunie 2016”, indica ministerul intr-un comunicat.

In 2018, Serviciul irlandez insarcinat cu emiterea de pasapoarte a primit 84.855 de cereri provenind din Irlanda de Nord si 98.544 din Marea Britanie, inregistrandu-se o „crestere de 2% si respectiv 22% in raport cu cifrele din 2017”, conform textului.

Anul 2018 a fost un an record pentru Dublin, care a emis in total peste 822.000 de pasapoarte, noteaza AFP.

Senatorul Niall O Donnghaile (Sinn Fein) a apreciat ca cresterea numarului de cereri ar justifica deschiderea unui birou pentru pasapoarte in Irlanda de Nord.

„In timp ce haosul Brexitului se amplifica, tot mai multe persoane isi revendica dreptul la un pasaport irlandez si la cetatenia europeana. Este important ca acest proces sa se deruleze fara probleme”, a declarat el intr-un comunicat.

Regatul Unit urmeaza sa paraseasca UE in 29 martie 2019. Parlamentul britanic trebuie sa se pronunte in ianuarie asupra acordului de retragere incheiat cu Bruxellesul de guvernul Theresei May.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2