MDRAP a cumparat 600 microbuze scolare din vanzarea certificatelor verzi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) a achizitionat 600 de microbuze scolare marca Opel, sursa de finantare fiind vanzarea unor certificate verzi, scrie Agerpres.

“Astazi am semnat contractul de livrare pentru 600 microbuze scolare. Procedura a fost demarata in septembrie anul trecut. Au fost contestatii la CNSC, am castigat la CNSC, au fost, firesc, contestatii la instanta, am castigat si la instanta, definitiv si irevocabil. Astazi am semnat contractul, urmand ca in perioada urmatoare sa inceapa livrarile de microbuze.

Vor fi livrate minim 40 microbuze pe zi. Livrarile practic incep, conform contractului, in a douasprezecea saptamana de la semnare. Undeva la inceputul lunii iunie incep sa vina primele microbuze. Ele vor fi repartizate in judete printr-un ordin comun semnat de noi si de Ministerul Educatiei”, a spus Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, luni, intr-o conferinta la sediul institutiei.

Potrivit acestuia, necesarul estimat de microbuze pentru a acoperi toate solicitarile din teritoriu este undeva in jur de 1.000.

“Daca se vor mai gasi bani de la certificatele de emisie de carbon, vom mai putea achizitiona si urmatoarele 400 de microbuze”, a aratat ministrul.

In septembrie 2013, MDRAP a demarat procedura de achizitionare a 600 de microbuze scolare pentru unitatile din invatamantul preuniversitar de stat. Licitatia electronica s-a finalizat in 10 ianuarie 2014, iar contestatiile la CNSC si Curtea de Apel s-au finalizat in 6 martie 2014, ambele instante decizand in favoarea MDRAP. Valoarea contractului este de peste 72,3 milioane lei cu TVA, valoarea pe microbuz fiind de 120.528 lei cu TVA (26.784 euro). Data estimata de incepere a livrarilor este 16-21 iunie 2014.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2