MEC a lansat o platforma digitala pentru a veni in sprijinul cadrelor didactice

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministerul Educatiei si Cercetarii a lansat platforma Digital pe educred.ro (digital.educred.ro), un spatiu creat pentru toate cadrele didactice care doresc sa valorifice noile tehnologii in activitatile de invatare cu elevii, informeaza AGERPRES.

Potrivit unui comunicat de presa al MEC, aceasta platforma a fost dezvoltata de echipa proiectului “Curriculum Relevant, Educatie Deschisa pentru toti” – CRED, cu sprijinul expertilor Institutului de Stiinte ale Educatiei (ISE), in scopul sustinerii cadrelor didactice si elevilor pentru continuarea invatarii de acasa.

In acest spatiu virtual – digital.educred.ro – sunt centralizate mai multe tipuri de resurse digitale si informatii utile in activitatile educationale desfasurate.

MEC precizeaza ca toate resursele colectate pe platforma sunt gratuite.

“Cadrele didactice vor avea posibilitatea de a accesa resurse de invatare necesare pentru sustinerea activitatilor la distanta cu elevii, instrumente digitale cu ajutorul carora pot fi dezvoltate astfel de resurse, platforme de invatare colaborativa, adaptata contextului clasei de elevi (si resurselor de la nivel de scoala), dar si instrumente utile de comunicare si colaborare la distanta, precum si comunitati de invatare in care pot fi impartasite experiente si resurse cu alti colegi de disciplina”, se arata in comunicat.

Platforma pusa la dispozitie de Ministerul Educatiei si Cercetarii contine, de asemenea, o sectiune de Resurse Educationale Deschise – RED, centralizate in sectiunea ‘Resurse ISE’ a site-ului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *