MEC: Ordonanta de Urgenta privind transportul elevilor a fost publicata in Monitorul Oficial intr-o alta forma

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC) a precizat marti ca Ordonanta de Urgenta a Guvernului cu privire la transportul elevilor a aparut in Monitorul Oficial “intr-o alta forma” si urmeaza sa fie publicata miercuri “o rectificare”, informeaza AGERPRES.

“Ca urmare a publicarii in Monitorul Oficial a Ordonantei de Urgenta cu privire la transportul elevilor, Ministerul Educatiei si Cercetarii face urmatoarele precizari: dintr-o eroare materiala in Monitorul Oficial a fost publicata Ordonanta de Urgenta intr-o alta forma. In cursul zilei de maine, 12 februarie 2020, va fi publicata in Monitorul Oficial o rectificare, in acord cu forma adoptata in sedinta Guvernului din 4 februarie 2020, pentru corectarea erorii materiale aparuta in circuitul adoptarii actului normativ. Facem precizarea ca Ministerul Educatiei Si Cercetarii a eliminat din textul initial sintagma ‘transport rutier’, pastrand termenul ‘transport'”, se arata intr-un comunicat de presa al MEC.

Decontarea pe baza documentelor justificative emise de operatorii de transport rutier pentru elevii navetisti, conform Ordonantei de urgenta prin care este reglementata decontarea navetei pentru elevi publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, este discriminatorie pentru un procent considerabil de elevi care merg folosind mijloacele de transport feroviar, se arata intr-un comunicat al Consiliului National al Elevilor (CNE) transmis marti AGERPRES.

Potrivit sursei citate, CNE a solicitat ca in textul ordonantei sintagma “elevilor care nu pot fi scolarizati” sa fie transformata in “elevilor care nu sunt scolarizati”, din motive evidente, ce tin de scolarizarea elevilor din invatamantul liceal, de exemplu, care pot opta, in baza procesului de admitere, pentru a invata intr-o unitate de invatamant cu profil diferit fata de liceele din localitatea de domiciliu, iar Guvernul a decis sa aprobe ordonanta “intr-o forma chiar si mai discriminatorie decat inainte”.

“In calitate de reprezentanti ai elevilor din Romania, condamnam cu fermitate modul in care Guvernul Romaniei a ales sa discrimineze, prin prezenta ordonanta de urgenta, elevii care fac naveta cu trenul. Este inacceptabil sa toleram un astfel de comportament din partea guvernantilor, din cauza unei exprimari dezastruoase mii de elevi din Romania vor suferi, iar gradul de excluziune sociala va creste si mai mult. Guvernul Orban a uitat de acei elevi care calatoresc cu trenul si a ales sa ii sara din ecuatia parlamentara!”, a sustinut presedinta CNE, Antonia-Laura Pup, citata in comunicat.

Guvernul a adoptat in sedinta din 4 februarie Ordonanta de Urgenta pentru modificarea art. 84, alin. (3) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, prin care este reglementata si in acelasi timp deblocata decontarea navetei pentru elevi, se arata intr-un comunicat de presa al MEC.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *