Meciul Romania – Serbia, soldat cu infrangere pentru nationala, dar incurajator pentru echipa

Reclame home 1
Reclame home 1

Pe toata durata meciului de handbal Romania – Serbia (9-13; 22-23), spectatorii din sala Polivalenta „Lascar Pana” din Baia Mare au oscilat intre momente de extaz, bucurie, dar si dezamagire in momentul cand echipa Romaniei a pierdut la diferenta de un gol in favoarea echipei nationale sarbe, relateaza Agerpres.

Echipa Romaniei a fost sustinuta si incurajata de o galerie numeroasa, dar si de un public efervescent care a savurat toate momentele echipei nationale.

In tribune, alaturi de spectatori si de echipa nationala s-a aflat pe toata durata partidei fostul antrenor al echipei nationale si al HC Minaur Baia Mare, Lascar Pana.

In prima repriza, meciul a fost intrerupt cateva minute din cauza unei defectiuni survenite pe unul din tronsoanele de iluminat din sala de joc, iar dupa remedierea defectiunii partida a fost reluata.

In conferinta de presa, sustinuta la finalul partidei, antrenorul nationalei sarbe a remarcat evolutia echipe Romanei, dar punctat si disciplina din teren a echipe sale.

„Am jucat un meci foarte tare, intre echipa noastra si echipa romana. Echipa noastra a pregatit acest meci din timp, felicitam pentru acest meci echipa romana, dar si echipa noastra pentru modul cum s-au pregatit in a juca in sistemul european. Echipa Serbiei s-a pregatit pentru aparare, dar aici a avut o surpriza, jucand o aparare 3-2-1, si asta a fost confuzia pentru echipa gazda. Echipa noastra joaca foarte disciplinat si toata tactica pregatita de antrenor a fost aplicata in teren. Toti s-au angajat intr-un efort maxim atat fizic cat si psihic. Felicitam echipa gazda si vedem urmatorul joc” a spus antrenorul echipei sarbe, Jovica Cvetkovic.

Antrenorul nationalei sarbe a tinut sa observe calitatea jocului prestat de jucatorii romani in teren, acestia fiind foarte corecti pe toata durata partidei.

De asemenea, jucatorul sarb, Zarko Sesum a remarcat dificultatea meciului jucat cu echipa Romaniei si a mentionat ca asteapta cu interes returul din Serbia.

Jucatorul echipe romane de handbal, Chike Osita Onyejekwe, la randul sau a tinut sa multumeasca publicului din Baia Mare pentru sustinere si a regretat ca ceea ce putea fi un scor egal intre Romania si Serbia s-a transformat intr-o infrangere pe ultimele zeci de secunde de joc.

” Vreau sa multumesc in primul rand publicului pentru suportul minunat pe care ni l-a acordat (…) intr-adevar am intalnit o echipa foarte puternica, o echipa cu jucatori experimentati. Am incercat sa tinem pasul cu ei, ne-am luptat, dar din pacate am pierdut in ultima secunda. Din tot episodul acesta sunt si chestii benefice pentru noi, in primul rand ne-am dovedit din nou ca putem sa jucam ca si o echipa, si atunci cand jucam ca o echipa ne putem bate cu oricine. Maine, ( vineri) vom analiza greselile pe care le-am facut, incercam sa le corectam, si sa mergem in Serbia, sa ne batem si sa castigam” a spus Chike Osita Onyejekwe.

In context, antrenorul echipei nationale a Romanie de handbal, Pascual Xavier Fuertes a remarcat incurajarea publicului din Baia Mare pe toata durata partidei si a recunoscut buna pregatire a echipei sarbe.

„In primul rand as dori sa multumesc publicului, trebuie sa multumesc jucatorilor care au facut un efort mult peste posibilitatile lor ca sa fie in meci (…), astazi am jucat contra echipei cele mai talentate din grupa, si sunt mai buni ca noi. Astazi am fi putut castiga un punct, dar realitatea este ca ei (echipa Serbiei) sunt mult mai buni decat noi, si trebuie sa muncim ca sa ne apropiem de nivelul pe care il au ei. Trebuie sa apreciem nivelul depus de jucatori ca sa joace la nivelul in care au jucat in meciul de azi. Respectul se castiga in infrangeri nu la victorii, iar, astazi, jucatorii mei au castigat tot respectul meu. Maine, (vineri), ne antrenam si incercam, duminica sa castigam” a spus Pascual Xavier Fuertes, potrivit Agerpres.

sursa foto: facebook

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole