Medalie de argint pentru Romania obtinuta de Radu Herzal de la Colegiul National “Gheorghe Sincai” Baia Mare

home camp2
home camp2
home camp2

Elevul Radu Herzal (foto jos) de la Colegiul National “Gheorghe Sincai” Baia Mare a obtinut medalia de argint pentru echipa Romaniei la Olimpiada Balcanica de Fizica ce are loc la Salonic (Grecia) in perioada 14-18 iulie.

Practic, este prima medalie de argint pentru tara noastra la aceasta competitie.

“Sincaistul Radu Herzal, din a X-a E, a obtinut prima medalie de ARGINT pentru Romania la Olimpiada Balcanica de Fizica 2019, ce se desfasoara in Salonic, Grecia, in perioada 14-18 iulie.

Concursul este organizat de Societatea Elena Fizica din Grecia, sub auspiciile Uniunii Balcanice de Fizica (BPU), fiind sustinut de Societatea Europeana de Fizica (EPS).

La olimpiada participa elevi din 11 tari: Bosnia Hertegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Romania, Serbia, Slovenia, Turcia si Turkmenistan.

Romania a avut 4 reprezentati, care si-au adjudecat 4 distinctii: locurile 1, 2, 3 (3 medalii de AUR) si locul 5, ocupat de Radu Herzal (prima medalie de ARGINT).

Ii multumim atat lui Radu, cat si doamnei prof. Lici Marina, pentru ca, prin talentul, daruirea si munca lor, asociaza numele Colegiului National „Gheorghe Sincai” Baia Mare cu excelenta in educatie”, se arata intr-o postare pe pagina Gheorghe Sincai Esential.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *