septembrie 24, 2021

Medicamentele de care beneficiaza asiguratii in programele de sanatate, tema unei dezbateri organizate de Ministerul Sanatatii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

medicamente 2Ministerul Sanatatii va organiza, vineri, o dezbatere publica privind protocoalele terapeutice pentru medicamentele compensate care se acorda in cadrul programelor de sanatate, informeaza AGERPRES.

Potrivit referatului de aprobare a unui proiect de ordin care va fi discutat, este vorba despre protocoale pentru un numar de 18 DCI-uri (denumirile comune internationale) pentru boala Gaucher, diabet zaharat, hemofilie, Boala von Willebrand, artrita idiopatica, artropatia psoriazica, tratamentul spondilitei anchilozante, poliartrita reumatoida, hepatita cronica si ciroza hepatica cu virus hepatic B, osteoporoza, sarcom de tesuturi moi, carcinom cu celule renale, neoplasm colorectal metastatic, neoplasmul mamar, neoplasm pulmonar, leucemie mieloida cronica, leucemie limfatica cronica, carcinom ovarian, scleroza multipla, mielom multiplu, fibroza pulmonara idiopatica, BPOC.

Este supus dezbaterii Ordinul de modificare si completare a anexei nr. 1 la Ordinul ministrului sanatatii publice si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 1.301/500/2008 pentru aprobarea protocoalelor terapeutice privind prescrierea medicamentelor aferente denumirilor comune internationale prevazute in Lista cuprinzand denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, precum si denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor care se acorda in cadrul programelor nationale de sanatate, aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 720/2008, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2