septembrie 26, 2021

Medici de la Spitalul Judetean participa la Seminarul de Medicina de Urgenta in Pediatrie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Marti, 25 aprilie 2017 s-a desfasurat, in Baia Mare, la Hotel Mara, prima zi a Seminarului de Medicina de Urgenta in Pediatrie, organizat de Rotary Club Baia Mare, impreuna cu Cluburi Rotary din Israel. 24 de medici maramureseni, majoritatea specialisti in pediatrie si medicina de urgenta au participat la prezentarile sustinute de specialistii israelieni, acreditati de Academia Americana de Pediatrie (AAP).

Manifestarea a debutat cu discursurile de deschidere ale membrilor clubului Rotary, Emil Sopoian, Guvernator ales al Districtului 2241, Romania si Republica Moldova, anul 2017-2018 si Stela Sasaran, Asistent Guvernator al aceluiasi district, dar si ale reprezentantilor Spitalului Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris din Baia Mare”, prin ec. Sorina Pintea, managerul unitatii si medicul sef al sectiei de pediatrie, dr. Ceaunica Cozeta, care au accentuat importanta desfasurarii acestui eveniment pentru cadrele medicale maramuresene. Nu in ultimul rand, Moishik Yonay, Past District Governor 2490 – Israel a punctat, pentru cei prezenti ca, “salvand o viata, poti sa salvezi o lume intreaga”.

Seminarul de Medicina de Urgenta in Pediatrie este predat de doctori specialisti, acreditati de Academia Americana de Pediatrie (AAP) sa predea un astfel de curs, mai precis Prof. Itai Shavit – coordonatorul echipei de medici si Presedinte al Societatii Israeliene de Urgenta Pediatrica, Nagib Nasrallah – Director al Departamentului de Urgenta la Spitalul EMMS din Nazareth, Israel, alaturi de Uri Balla, MD – Kaplan Medical Center, Rehovot, Israel si Marhoom Enbal Hanna, MD – Sheba Medical Center, Tel Hashomer, Israel.

Scopul seminarului, care se desfasoara in Baia Mare, in perioada 25-26 aprilie 2017 este de a educa – nu de a certifica o competenta. Acest seminar ofera medicilor informatiile necesare pentru managementul (evaluarea si interventia prompta terapeutica) situatiilor de urgenta pediatrica, medicala si traumatica, atat in prespital, cat si spital – camerele de garda ale sectiilor de pediatrie si unitatile/compartimentele de primire urgenta.

Biroul de Presa al Spitalului Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” Baia Mare

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2