Medicii de familie din comune – sprijiniti printr-o schema de ajutor de minimis pentru achizitionarea de ambulante

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Medicii de familie din comune vor fi sprijiniti printr-o schema de ajutor de minimis pentru achizitionarea de ambulante, informeaza AGERPRES.

„A fost adoptat in sedinta de Guvern un memorandum privind instituirea schemei de ajutor de minimis pentru programul ‘O comuna, o ambulanta’ si incadrarea acestei scheme de ajutor de minimis in politicile economico-bugetare si financiare ale statului roman.

Obiectivul acestui program este imbunatatirea serviciilor de sanatate prin asigurarea mijloacelor de acces rapid la aceste servicii pentru cazurile de urgenta. Concret, se finanteaza achizitionarea de catre medicii de familie a ambulantelor de urgenta, pentru dotarea acestora si acoperirea cheltuielilor de personal si curente pe cel putin un an. Finantarea se va face sub forma unei scheme de ajutor de minimis, respectiv granturi, pana la maximum 200.000 de euro pentru cheltuielile necesare in vederea asigurarii in fiecare localitate, indeosebi rurala, a cel putin unei ambulante dotate corespunzator”, a declarat, joi, purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu, la Palatul Victoria.

El a adaugat ca programul are caracter multianual, iar aceasta schema se va derula pana la 31 decembrie 2020 cu posibilitatea sa fie extinsa pana in anul 2022.

„Bugetul estimat pentru urmatorii 2 ani este de 2,5 miliarde de lei, din care un miliard de lei in anul 2019, sub forma de credite de angajament si pot aplica pentru acest program medicii de familie. Numarul estimat al beneficiarilor este de aproximativ 2.800 de medici de familie, respectiv cate un beneficiar pe fiecare comuna care nu dispune de ambulanta”, a explicat Barbu.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole