Medicii recomanda utilizarea cu moderatie a pastilelor efervescente

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Din cauza continutului in sare, consumul regulat de pastile efervescente creste riscul unor probleme cardiovasculare. Acest lucru nu inseamna ca medicamentele impotriva durerilor trebuie evitate, insa este bine sa fie luate cu moderatie, scrie passionsante.be citat de Agerpres.

Medicamentele respective contin cantitati destul de mari de sodiu, iar acumularea lor duce la riscuri de tulburari potential serioase, tinand seama ca aporturile de sare se adauga la cele adesea prea mari din alimentatie.

Specialisti britanici de la University College din Londra au demonstrat acest lucru analizand date privitoare la cateva zeci de mii de adulti englezi, afectati sau nu de o boala sau un eveniment cardiac sau vascular (hipertensiune, infarct, AVC). Rezultatul pune in evidenta o relatie intre aporturile de sodiu continute in medicamentele efervescente si riscul de accident cardiac si cerebro-vascular. Acest pericol este mai pronuntat cand oamenii au tulburari diagnosticate (angina pectorala, hipertensiune, diabet) sau prezinta factori de risc (tabagism).

Specialistii britanici recomanda consumul acestor medicamente in varianta fara sodiu. O pastila efervescenta luata din cand in cand nu prezinta niciun pericol, insa oamenii care iau regulat trebuie sa se gandeasca mai bine inainte sa o faca, incheie passionsante.be.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *