Medicii vor putea desfasura activitati remunerate dupa program

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

doctor_medici de familie_stetoscopMinistrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat duminica, la Realitatea TV, ca medicii vor putea desfasura activitati remunerate dupa terminarea orelor de program, in interiorul spitalului, si ca se doreste directionarea banilor din coplata catre medicii care isi dovedesc eficienta, transmite Agerpres.

“Am infiintat chiar saptamana trecuta un grup de lucru al Ministerului Sanatatii si Colegiului Medicilor din Romania (CMR) si cu consultari fata de managerii de spitale pentru un proiect de lege care urmareste majorarea veniturilor medicilor si personalului medical. In primul rand trebuie sa umblam la statutul medicului. Acolo se discuta despre multe posibilitati. Si premierul este de acord si va asigur si de determinarea mea in sensul acesta. Se vor crea posibilitati ca medicii sa poata desfasura si activitati remunerate dupa terminarea orelor de program si dupa ce asigura fluxul spitalicesc, toate consultatiile si toate tratamentele pe care le au. Dincolo de aceasta posibilitate, care se regaseste oriunde in UE, noi conturam acum impreuna cu CMR o forma concreta pe care o vom mai dezbate-o, o vom mai lasa-o o luna in dezbatere”, a explicat Banicioiu.

Potrivit acestuia, veniturile vor putea sa fie si in functie de implicarea medicului, in functie de performanta si eficienta acestuia din timpul programului.

“Imi doresc ca veniturile sa fie in functie de implicare, in functie de ce fac si atunci vom da posibilitatea managerului sau conducerii spitalului sa fidelizeze medicii, respectiv acordarea de bonusuri. Medicul va putea ramane in spitale si, in functie de comportamentul din timpul orelor de program si de eficienta pe care o demonstreaza la program, va putea fi motivat de catre managerul de spital”, a afirmat demnitarul.

In opinia sa, coplata ar trebui sa mearga direct catre medicii care isi dovedesc competenta.

“Coplata nu a fost gandita bine, nu a avut niciun efect, nici noi nu am incasat nu stiu cat, nici managerii nu erau foarte interesati sa o colecteze. Pana la urma a fost o forma romaneasca de a face sau nu reforma pe jumatate. Parerea mea este ca de la anul aceasta coplata trebuie sa se duca direct la medic. Si aceasta coplata o vom indrepta pentru stimulentele acelea pentru medicii care ii dovedesc eficienta. Acesta este unul dintre punctele pe care le propunem in discutia cu CMR, ca acea coplata sa mearga direct catre medici”, a mai declarat ministrul Sanatatii.

El a subliniat insa ca, in momentul in care se va da posibilitatea medicului sa lucreze in regim de taxa dupa orele de program, acesta nu va mai putea merge si la spitalul privat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1